Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Sankaripianisti Sigfridsson soittaa Lisztin pianokonserton

Suomalainen pianistikomeetta Henri Sigfridsson konsertoi Oulu Sinfonian solistina 21.11. Häntä pidetään mittatilauspianistina Franz Lisztin toiseen pianokonserttoon, jonka solistina hän soittaa Leo McFallin johtamassa konsertissa. Teos vaatii solistilta teräksisiä sormia, kirurgin tarkkuutta, maailmankansalaisen eleganssia ja voittajan karismaa.

Sigfridsson esiintyy ahkerasti Keski-Euroopassa ja Aasiassa. Hänen uraansa ovat vieneet eteenpäin lukuisat kilpailumenestykset. Hän toimii myös uusien pianistien kouluttajana Essenin Folkwang-yliopiston professorina ja Hanns Eisler -musiikkikorkeakoulun vierailevana professorina.

Konsertin kapellimestari on nuori britti Leo McFall. Hän vierailee nyt Oulussa toista kertaa. Hän on toiminut Bernard Haitinkin assistenttina useissa projekteissa ja on saanut Tanglewoodissa Seji Ozawa -tunnustuksen vuonna 2008. Lisztin pianokonserton lisäksi ohjelmassa on kansallisromanttista musiikkia: Bedřich Smetanan sinfoninen runo Sárka ja Antonín Dvořákin sinfonia nro 8 G-duuri.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia