Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulussa tehdään Euroviisu-historiaa pe 29.11.!

Perjantaina 29.11. klo 19 alkaen Oulu Sinfonia tekee Madetojan salilla historiaa kapellimestari Jukka Myllyksen johdolla. Ikivihreät suomalaiset viisuklassikot esitetään ensimmäistä ja ehkä ainutta kertaa Suomessa alkuperäisin sovituksin.

Muistatko, kuinka aiemmin Euroviisuissa jokaista edustajaa säesti orkesteri? Kilpailijat toivat mukanaan vain oman kapellimestarin ja nuotit huippumuusikoista kootulle orkesterille. "Kisan jälkeen voittajat juhlii, häviäjät itkee ja orkesteri lähtee viihteelle. Kuka nyt nuoteista välittää! Viisuthan on tehty kertakäyttöisiksi", kapellimestari Myllys kuvailee tuon ajan henkeä.

Pelastustyö vailla vertaansa

Kertakäyttöisestä alkuperästään huolimatta monista viisuista on tullut rakastettuja kestohittejä. Siksi ajatus Euroviisukonsertista jäi kutkuttamaan Myllystä viattoman kahvipöytäkeskustelun seurauksena. Siksi 1,5 vuotta sitten myös käynnistyi ainutlaatuinen ja kulttuurihistoriallisesti merkittävä pelastustyö, jonka lopputulos on kuultavissa Madetojan salilla perjantaina 29.11. "Vain Tipitiitä on soitettu jossain Vappumatineassa. Muita kappaleita ei ole tällaisina soitettu missään!", Myllys innostuu.

Hittiparaati vie tunnelmasta toiseen

"Solistithan tässä kovimmassa prässissä ovat. Heidän on hallittava tyylilajit laidasta laitaan", Myllys toteaa. Monipuolisuus ja heittäytymisen kyky ovatkin perustelut sille, että Oulu Sinfonian kanssa estradille astelevat Nina Tapio ja Sami Hintsanen. Mutta mikä on Myllyksen oma suosikki Suomen Euroviisuista? Vastaus tulee empimättä: "Kyllä se on Carita Holmströmin Älä mene pois vuodelta 1974." Sekin kuullaan Madetojan salilla perjantaina 29.11.2013.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia