Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Vappuna samalla lavalla jazzin suurmiehet, iskelmän helmet ja Oulu Sinfonia

Vappuaattona 30.4. Madetojan salissa tarjoillaan harvinaisia herkkuja. Oulu Sinfonian vieraaksi saapuu saksofonisankari Jukka Perko Jazztetinsa kanssa. Suomen jazzin ykkösketjuksi nimitetty Jazztet soittaa Oulu Sinfonian kanssa muhevan kattauksen iskelmän aatelia.

"Orkesterikeikat ovat aina todellisia herkkupaloja", toteaa saksofonisti Jukka Perko, kun häntä pyytää kertomaan lähestyvästä vappukonsertista. Samaan henkäykseen saadaan vuolaat kiitokset Oulun meiningeille: "Oulu on todella mieluinen paikka tulla soittamaan. Kaupungissa on vireyttä järjestää hienoja juttuja, joissa on ilo olla mukana."

Ohjelmassa iskelmää, marssilla maustettuna

Oulu Sinfonian vappuaaton konsertissa nelihenkinen Jukka Perko Jazztet hoitaa kapellimestarin virkaa. Pääosa konsertin ohjelmistosta on vanhoja suomalaisia iskelmiä, joita maustavat valitut jazzkappaleet, vaikka mahtuu joukkoon jopa Porilaisten marssikin.

Vappuaaton konsertin kappalevalintoja ovat Jukka Perkon mukaan ohjanneet sattuma ja harkinta. "Jotkut kappaleista ovat lähtöisin yleisön toiveista. Jotkut taas on valittu siksi, että niitä on mukava soittaa. Johonkin on päädytty vitsistä ja joku on tullut mukaan sovittajan ehdotuksesta", Perko kuvailee kokonaisuuden syntymistä.

Konsertti, jota orkesterikin odottaa

Kunniakas ajankohta, vappuaatto, ja persoonallinen huippuvieras yhtyeineen luovat puitteet konsertille, jota orkesterikin jo odottaa. "Jukka on ainutlaatuinen persoona. Kansainvälisen tason muusikko, joka osaa myös kertoa vetävästi musiikin taustoista", Oulu Sinfonian "jazzmieheksi" tituleerattu kontrabasisti Harri Sarkkinen toteaa.

Sarkkinen on itseoikeutetusti oikea mies kommentoimaan huippusaksofonistin vierailua, sillä hänellä on takanaan jo kymmeniä yhteisiä keikkoja Perkon kanssa. "Kansainvälisiä lavoja kiertäneenä Jukalla on taskussaan ikimuistoisia tarinoita maailmanluokan artisteista. Niitäkin varmaan kuullaan, kun Jukka juontaa konsertin", Sarkkinen veikkaa.

"Vähän kurkistin jo kansioon ja katsoin, millaista ohjelmisto on. Omat suosikkini ovat Rantakoivun alla ja käännösiskelmä Avant de mourir, eli Ennen kuolemaa", Sarkkinen toteaa tuumittuaan hetken. Perustelut orkesterilaisen valinnoille ovat pettämättömät: "Sovitukset vaan ovat kerrassaan niin hienot."

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia