Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Maestro Volmer johtaa Oulu Sinfonian konsertin

Vuosien tauon jälkeen Oulu Sinfonian pitkäaikainen taiteellinen johtaja Arvo Volmer palaa Madetojan saliin. Hän on tämänviikkoisen Maestron paluu -konsertin kapellimestari. Edellisestä vierailusta on vierähtänyt lähes seitsemän vuotta. Vuonna 2004 Volmerista tuli sekä Viron kansallisoopperan taiteellinen johtaja ja pääkapellimestari että Adelaiden sinfoniaorkesterin musiikillinen johtaja. Volmer onkin johtanut viimeisen kymmenen vuoden aikana runsaasti konsertteja Australiassa.

Oulu Sinfonian taiteellisena johtajana Volmer levytti Leevi Madetojan koko orkesterituotannon. Näistä teoksista tämän viikon konserttiin hän on ottanut ensimmäisen sinfonian ja kokoamansa Okon fuoko -sarjan.

Konsertin solistina soittaa vuoden 2010 kansainvälisessä Chopin-kilpailussa runsaasti palkittu Ingolf Wunder.  Guardian-lehden arvostelijan mukaan "Wunder on peloton soittaja, jolla on täysin varma tekniikka, joka ei koskaan tarpeettomasti pröystäile, ja hyvin hyödynnetty musiikillinen äly." Maailman konserttilavoja ahkerasti kiertävä Wunder on valinnut solistinumerokseen Frederic Chopinin ensimmäisen pianokonserton.

Konsertti on Madetojan salissa torstaina 18.9. alkaen klo 19.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia