Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonia kevätkauden liput myynnissä

Oulu Sinfonian kevään konserttien kerta- ja kausiliput ovat nyt myynnissä. Konserttikausi alkaa SuperPark Areenalla tammikuun 9. päivänä säihkyvällä Strauss-gaalalla. Luvassa on keski-eurooppalaista glamouria, jota ovat luomassa sopraano Tuuli Takala, kapellimestari Kalle Kuusava, sekä juontajina Marco Bjurström ja Merja Satulehto.

Orkesterin ensimmäistä kausikonserttia tammikuussa tähdittävät turkkilaiset pianistikaksoset Ferhan ja Ferzan Önder, jotka esittävät Poulencin Konserton kahdelle pianolle ja orkesterille. Viulisti John Storgårds saapuu Oulu Sinfonian solistiksi maaliskuussa, ja toinen kansainvälistä mainetta niittävä artistimme, sopraano Camilla Nylund esittää Sibeliuksen lauluja huhtikuussa.

Helmikuussa kuulijoilla on mahdollisuus tutustua Mozartin oopperoihin 70 minuutissa Minna Lindgrenin opastamana. Laulamassa ovat sopraano Kaisa Ranta ja baritoni Arttu Kataja. Vappua juhlitaan yhdessä Toivo Kärjen 100-vuotisjuhlien nostalgisissa tunnelmissa. Oulu Sinfonian kevätkausi huipentuu itävaltalaissyntyisen viulistin Benjamin Schmidin toukokuiseen vierailuun. Hän esittää Englundin viulukonserton, jonka myös levyttää Ondine-levymerkille orkesterin kanssa.

Oulu Sinfonia tekee yhteistyötä useiden tahojen kanssa: Orkesteri säestää tammikuun lopussa Leevi Madetoja -pianokilpailun finalisteja, ja helmikuu alkaa Kanttoripäivien konsertilla. Oulun Musiikkijuhlien konsertit ovat perinteisesti maaliskuussa. OMJ:n ohjelma julkistetaan tammikuussa, mutta lippuja voi ostaa jo Osmo Vänskän johtamaan Sibelius-konserttiin. Huhtikuussa Sibelius-Akatemian kapellimestarikokelaat mittaavat taitojaan Oulu Sinfonian ylikapellimestari Johannes Gustavssonin valmentamina konsertissa, jonka seremoniamestarina toimii kapellimestareiden koulutuksesta Sibelius-Akatemiassa vastaava professori Atso Almila. Huhtikuussa järjestetään jälleen perinteinen Tutti Juttu -konsertti, jossa musiikkiluokkien oppilaat muodostavat Oulu Sinfonian kanssa jättikokoonpanon.

Konsertteihin ehtii vielä tämän vuoden puolella: Torstaina 4.12. konsertissamme Olli Mustonen taituroi Prokofjevin kahden pianokonserton solistina ja perjantaina 12.12. rauhoitutaan tunnelmallisiin joulun säveliin. Joulun taikaa -konsertin solisteina ovat mezzosopraano Tuija Knihtilä ja sopraano Tiina-Maija Koskela. Konsertin johtaa kapellimestari Ville Matvejeff. Pysähdy myös Soivan joulukalenterin luukkujen äärelle kaupungilla. Musiikkituokioiden ajat ja paikat sekä lisätietoja konserteista löydät nettisivultamme ja Facebookista.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia