Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonia joulutunnelmissa

Oulu Sinfonia päättää syyskautensa tunnelmalliseen joulukonserttiin Madetojan salissa perjantaina 12.12.2014 klo 19. Joulun taikaa -konsertissa kuullaan suomalaisia perinteisiä joululauluja kuten En etsi valtaa loistoa ja Varpunen jouluaamuna, osia Pjotr Tṥaikovskin Pähkinänsärkijä-baletista sekä J. S. Bachin musiikkia. Joulutunnelmaan johdattavat sopraano Tiina-Maija Koskela ja mezzosopraano Tuija Knihtilä.

Ensivierailunsa Oulu Sinfonian kanssa tekevä Koskela on tämänvuotisen kansainvälisen Lauritz Melchior -laulukilpailun voittaja, jonka kevään ohjelmassa on mm. Eva Pognerin rooli Nürnbergin mestarilaulajissa Suomen Kansallisoopperassa sekä debytointi Wagnerin Lohengrinin Elsana Pforzheimissa Saksassa.

Simosta kotoisin oleva Tuija Knihtilä on luonut huomattavan kansainvälisen uran oopperarooleillaan. Tämän kauden ohjelmassa ovat mm. Tannhäuserin Venuksen rooli Frankfurtissa ja Amneriksen rooli Aida-oopperassa Bonnissa. Knihtilä on myös kysytty konserttisolisti.

Konsertin johtaa nuoren polven kapellimestari Ville Matvejeff, joka on vakiinnuttanut asemansa niin orkesterinjohtajana, säveltäjänä kuin pianistinakin kotimaassa ja ulkomailla.  Juontajana toimii oululainen musiikkipedagogi ja sopraano Aila Knihtilä.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia