Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Huippupuhaltajia Oulu Sinfonian Puhaltajien illassa

Tukholman kuninkaallisen filharmonisen orkesterin kolme soolopuhaltajaa kouluttaa Oulu Sinfonian puhaltajia ja soittaa yhdessä heidän kanssaan Puhaltajien illassa 19.2. Tukholmasta tulevat sooloklarinetisti Hermann Stéfansson, soolofagotisti Jens-Christoph Lemke ja soolokäyrätorven soittaja Markus Maskuniitty. He valmistavat viikon aikana Oulujoen kirkossa pidettävän konsertin ohjelman ja harjoituttavat myös tulevien konserttiohjelmien puhallinosuuksia. Tällaista orkestereiden yhteistyötä toteutetaan nyt Oulussa ensimmäistä kertaa.

Kaikilla vierailevilla puhaltajilla on jo pitkä ura huippuorkestereiden soolopuhaltajina: Stéfansson on ollut Tukholman kuninkaallisessa filharmonisessa orkesterissa vuodesta 1995 lähtien Lemke vuodesta 1988 lähtien ja Maskuniitty vuodesta 2007. Maskuniitty on ollut soolokäyrätorven soittajana aiemmin muun muassa myös Radion sinfoniaorkesterissa ja Berliinin Filharmonikoissa.

Oulujoen kirkossa pidettävän konsertin ohjelmassa on Aaron Coplandin Fanfare for Common Man, Richard Straussin Serenade op. 7, Antonin Dvořákin Serenade, osat 1 ja 2, Samuel Barberin Mutations for brass and timpani sekä Engelbert Humperdinckin Hannu ja Kerttu -alkusoitto sovitettuna puhallinyhtyeelle.

Noin tunnin kestävä konsertti on Oulujoen kirkossa torstaina 19.2. kello 19.

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia