Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonia jatkaa merkkivuottaan juhlimalla Leevi Madetojaa

Oululaisten oman säveltäjän, Leevi Madetojan syntymästä tulee kuluneeksi tänä vuonna 130 vuotta. Oulu Sinfonia juhlii tapahtumaa torstaina 28.9. klo 19 Madetojan salissa käsikirjoitetulla konsertilla, jossa esitetään Leevi Madetojan teoksia. Lisäksi konsertissa kuullaan katkelmia Madetojan ja hänen elämänkumppaninsa L. Onervan kirjeenvaihdosta. Madetoja ja L. Onerva tapasivat toisensa vuonna 1910. Taiteilijapariskunta rakasti, uupui ja taisteli valtavan työtahdin ja kuoleman kanssa.

Konsertin johtaa ja sen pianistina toimii Sibelius-Akatemian Oopperakoulutuksen professori Markus Lehtinen ja solistiksi saapuu mezzosopraano Niina Keitel. Konsertin juontaa Janne Raudaskoski Oulun kaupunginteatterilta ja käsikirjoituksesta vastaa Jenni Kinnunen. Kanteleosuudet soittaa Sari Hukari ja viulusoolot Oulu Sinfonian konserttimestari Mikko Sorri. Oulu Sinfonia täyttää tänä vuonna 80 vuotta ja Onnea Leevi! -konsertti on osa orkesterin kausikorttisarjaa. Konsertin kesto on noin 2 tuntia sisältäen väliajan.

Konsertin jälkeen ilta jatkuu Jälkikaiun merkeissä ravintola Preludissa. Kimmo Pihlajamaa haastattelee käsikirjoittaja Jenni Kinnusta sekä kapellimestari Markus Lehtistä.

Onnea Leevi!
28.09.2017 klo 19:00, Madetojan sali

Markus Lehtinen, kapellimestari ja piano
Niina Keitel, mezzosopraano
Sari Hukari, kantele
Mikko Sorri, viulu
Janne Raudaskoski, kertoja
Jenni Kinnunen, käsikirjoitus

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia