Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonia mukana irkkufestareilla

Oulu Sinfonia esittää torstaina 6.10. klo 18 Madetojan salissa kaksi merkittävää irlantilaista orkesterisarjaa osana The Irish Festival of Oulun ohjelmaa. Orkesteria johtaa David Brophy, joka on yksi Irlannin tunnetuimmista nykykapellimestareista. Konsertissa kuultavat Bill Whelanin Riverdance-sarja ja Shaun Daveyn säveltämä Brendan Voyage ovat hyviä esimerkkejä siitä miten Irlannin rikas kansanmusiikkiperinne on inspiroinut nykymuusikoita ja säveltäjiä.

Musiikki- ja tanssishow Riverdance on maailmanlaajuinen menestystarina, jonka on jo nähnyt yli 25 miljoonaa ihmistä ympäri maailman. Suuren suosion myötä säveltäjä Bill Whelan vastasi orkesterien kysyntään esittää Riverdancen musiikki yhtenäisenä konserttiteoksena. Tässä sinfonisessa sarjassa kuullaan keskeisimmät Riverdance-kappaleet sinfoniaorkesterille sovitettuna. Melodioita inspiroivat perinteisen irlantilaisen musiikin muodot ja rytmiset rakenteet heijastavat alkuperäisen Riverdance-esityksen perkussiivista tanssia. Irlantilaisten sävelmien joukkoon on liitetty myös elementtejä espanjalaisesta, bulgarialaisesta, makedonialaisesta ja venäläisestä musiikista.

Brendan Voyage on maailman ensimmäinen sinfoniaorkesterille sävelletty teos, jonka solistina on irlantilainen säkkipilli. Pyhä Brendan Navigoija oli 500-luvun irlantilainen munkki, joka varhaiskeskiajan aikakirjojen mukaan matkasi nahkaveneellä Lounais-Irlannista Nwefoulandiin, seilaten Färsaarten, Islannin ja Grönlannin kautta. Teoksen solistina soittavan Liam O’Flynnin irlantilainen säkkipilli kuvastaa pienen veneen koettelemuksia matkallaan. Sinfoniaorkesteri edustaa puolestaan Atlantin valtamerta. The Brendan Voyagesta on tullut uudemman irlantilaisen orkesterimusiikin klassikkoteos.

AN IRISH MUSICAL JOURNEY   
to 6.10. klo 18 Madetojan sali
David Brophy, kapellimestari
Liam O’Flynn, irlantilainen säkkipilli

Bill Whelan: Riverdance: A Symphonic Suite
Shaun Davey: Brendan Voyage

Konsertin kesto on noin 1 h 40 min sisältäen väliajan.
Liput: The Irish Festival of Oulu

 

 

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia