Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sinfonialla menestyksekäs syyskausi

Oulu Sinfonian syyskausi 2015 huipentui historialliseen Sibelius-konserttiin säveltäjämestarin 150-vuotisjuhlavuoden hengessä. Loppuunmyydyssä juhlakonsertissa kuultiin harvinainen uusinta ohjelmasta 111 vuoden takaa, jolloin Sibelius johti itse konsertin Oulussa silloisen Seurahuoneen, nykyisen kaupungintalon juhlasalissa. Syyskaudella 2015 Oulu Sinfonialla oli kuusitoista konserttia, joista 11 konserttia soitettiin täysille katsomoille: 9 konserttia myytiin loppuun ja kaksi konserttia lähes loppuun. Keväällä 2015 tehdyn kävijätutkimuksen mukaan peräti 97,1 % yleisöstä on ollut erittäin tai melko tyytyväisiä konserttikokemukseen ja jopa 99,1% suosittelisi tai on jo suositellut Oulu Sinfonian konsertteja muillekin.  

Sinfoniakonserttien lisäksi syyskaudella 2015 on ollut tapahtumia niin klassisen musiikin kuin viihteen ystäville ja lastenkonserttien myötä on tavoitettu ikäryhmät aina 3-vuotiaasta alkaen.  Oulu Sinfonian syyskausi alkoi perinteisesti elokuun puolivälissä Toppilan Möljällä menestyksekkäällä viihdekonsertilla, joka toteutettiin yhteistyössä  Oulun Energian kanssa. Muita yhteistyötahoja syyskaudella ovat olleet nykymusiikkifestivaali Uuden Musiikin Lokakuu, 50 vuotta täyttänyt Oulun Oopperayhdistys, Oulun konservatorio, useat paikalliset kuorot, Taiteen edistämiskeskuksen Pohjois-Pohjanmaan ja Kainuun aluetoimipiste sekä Brahe Classica. Kevään 2016 yhteistyötahoista mainittakoon Oulun Musiikkijuhlat, Finnish Baroque Orchestra, Oulun Vanhan Musiikin festivaali, Oulun koulujen musiikkiluokat, Oulun hiippakunnan tuomiokapituli ja Oulun kaupunginteatteri.

Oulu Sinfonian kannatusyhdistys Pulssi ryn mahdollistama maksuton kamarikonserttisarja, jossa myös yleisö on Madetojan salin lavalla, on selkeästi nostanut profiiliaan ja kasvattanut suosiotaan. Syksyn kolme kamarikonserttia soitettiin kaikki erilaisella teemalla ja vaihtelevin kokoonpanoin. Orkesterin pienkokoonpanot esiintyivät myös Oulu Sinfonian laajalla laitoskiertueella, jossa 23 konsertin ajan jalkaannuttiin palvelutaloihin, vanhainkoteihin, kouluihin, vastaanottokeskukseen ja vankilaan. Laitoskonserttikiertueen myötä livemusiikki tavoitti kahden viikon aikana 3617 henkilöä, joiden muuten olisi vaikeaa tai mahdotonta päästä itse osallistumaan kulttuuritapahtumiin. Oulu Sinfonian pienkokoonpanot ovat esiintyneet myös esimerkiksi Korttelihaipakassa, OAMK:n avajaisissa, Vulcanaliassa sekä monenlaisissa muissa tapahtumissa Madetojan salin ulkopuolella.

Oulu Sinfonian syyskausi päättyy viikolla, 51 kun orkesterista koottu jousikvartetti vie palvelutaloihin Sibelius-juhlavuoden tunnelmaa. Jannen joulu on  tarinallinen konsertti, jossa kurkistetaan Sibeliuksen joulunviettoon vuodenaikaan sopivan musiikin ja tuttujen yhdessä laulettavien joululaulujen kautta. Ohjelmassa on myös viisi joululaulua, jotka Sibelius kirjoitti alun perin vain omalle perheelleen. Konsertin ideoija ja juontaja on orkesterin viulisti Virva Pietilä ja mukana on jousikvartetin lisäksi myös kolme laulunopiskelijaa Oulun ammattikorkeakoulusta. Jannen joulu -konsertin avoin kenraaliharjoitus on ma 14.12. klo 13 Tulindbergin salissa. 

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia