Oulu Sinfonian uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun Ooppera juhlii näyttävästi torstaina 19.11.

Ooppera-aarioita ja alkusoittoja
Oulun Ooppera ry:n 50-vuotisjuhlakonsertti

   
  Matti Salminen
 
  Tuija Knihtilä
 
  Petrus Schroderus
 
  Marjukka Tepponen
 
  Alberto Hold-Garrido

Oulun Ooppera ry juhlistaa 50-vuotista taivaltaan gaalakonsertilla torstaina 19. marraskuuta. Solisteiksi saapuvat kotimaiset oopperatähdet basso Matti Salminen, mezzosopraano Tuija Knihtilä, sopraano Marjukka Tepponen sekä tenori Petrus Schroderus. Oulu Sinfoniaa johtaa espanjalais-tanskalainen kapellimestari Alberto Hold-Garrido. Lavalle nousee myös Tuiran Kamarikuoro. Madetojan salilla kuullaan helmiä Oulun Oopperan 50-vuotiselta taipaleelta säveltäjiltä, kuten Verdi, Puccini, Tsaikovski ja Mascagni.

Basso Matti Salminen on tehnyt huikean kansainvälisen uransa aikana merkittäviä oopperarooleja, kuten Ratsumies Kullervo ja Kuningas Lear (Sallinen), Gurnemanz (Wagner: Parsifal), Hagen (Wagner: Jumalten tuho), Sarastro (Mozart: Taikahuilu) sekä nimiroolit Rasputin (Einojuhani Rautavaara) ja Lentävä hollantilainen (Wagner). Salminen on palkittu Reininkulta sekä Jumalten tuho -levytyksistään Grammyllä.

Oululainen tenori Petrus Schroderus voitti Timo Mustakallio -laulukilpailun vuonna 2004. Schroderus on esiintynyt produktioissa Suomen Kansallisoopperassa, Savonlinnan Oopperajuhlilla, Nilsiän Opera Cava, Opera på Skäret -festivaaleilla. Hän myös konsertoi aktiivisesti kotimaisten orkesterien solistina ja pianistin kanssa.

Tuija Knihtilä on loistanut Suomen kansallisoopperan tuotannoissa, kuten Così fan tutte, Rigoletto sekä Carmen. Lisäksi mezzosopraanoa on kuultu Savonlinnan oopperajuhlilla sekä oopperalavoilla Oslossa, Venetsiassa, Sao Paulossa ja Kööpenhaminassa. Konserttisolistina hän on työskennellyt mm. Leif Segerstamin, Esa-Pekka Salosen ja Mikko Franckin kanssa. Knihtilä teki juuri Amerikan debyyttinsä Austinissa Texasissa oopperassa Aida.

Sopraano Marjukka Tepponen on tehnyt useita rakastettuja rooleja: Suomen kansallisoopperalla, hänet on kuultu mm. La Bohemen Miminä sekä Savonlinnan oopperajuhlilla Zerlinana Don Giovannissa ja Taihahuilun Paminana. Hän voitti Lappeenrannan valtakunnallisen laulukilpailun vuonna 2010 ja Timo Mustakallio -kilpailun vuonna 2008. Tepponen on konsertoinut useiden kotimaisten orkesterien solistina ja esiintynyt pianisti Marita Viitasalon kanssa.

Vuonna 1965 perustettu Oulun Oopperayhdistys ry syntyi otolliseen ajanjaksoon. Maakuntaoopperat saatiin haastamaan kansallista oopperakenttää valtionavustusten voimin, joka edellytti rahoitusta myös kunnalta. Oulun kaupungin musiikkioppilaitokset ja lukemattomat ihmiset innostuivat ja innostivat laajaa joukkoa tekemään paikallista oopperaa.

Oulun Ooppera on ollut mukana tuottamassa jokavuotista oululaista oopperaa perustamisestaan lähtien yhdessä Oulun kaupunginteatterin, Oulu Sinfonian ja Oulun konservatorion kanssa.

Liput 60/55 € ovat myynnissä Lippupalvelun myyntipisteissä kautta maan.
 

Jakolinkki

>> Oulu Sinfonia