Ainolan päiväkoti

 • Postiosoite postal Koulukatu 1, 90100 Oulu
 • Puhelin Päiväkodin johtaja Tiina Antila
  cell 044 703 5410
 • Aukioloajat Ainokaiset, Lemminkäiset ja Vellamot arkipäivisin klo 6.30 - 17.00. Varpulan ryhmä on ympärivuorokautisen aukiolon ryhmä.
Tiedot esitetään hCard-muodossa.

Tervetuloa päiväkotiimme -logo

 

Päiväkodin julkisivukuva

Ajankohtaista varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa

 

Yhteystiedot

Ainolan päiväkoti

Koulukatu 1
90100 Oulu

Varpula

Tulliväylä 3
90100 Oulu

 

Ryhmien puhelinnumerot

 • Ainokaiset p. 044 703 6954
 • Lemminkäiset p. 044 703 6980
 • Untamot p. 044 703 5390
 • Vellamot p. 044 703 5346
 • Varpula – Leppäkertut p. 050 597 5914
 • Varpula - Pupujussit p. 050 466 7495
 • Varpula – Punatulkut p. 050 597 6156
 • Varpula - Liito-Oravat p. 050 378 4043
 • Varpula - Muurahaiset p. 040 537 5128
 • Varpulan keittiön p. 050 597 0353

Päiväkodin johtaja

Tiina Antila
p. 044 703 5410
tiina.antila@ouka.fi
 

Varajohtaja

Paula Kinnunen
p. 050 564 3003      
paula.kinnunen@ouka.fi

Varhaiskasvatuksen erityisopettaja

Tarja Juusola
p. 040 679 0988
tarja.juusola@ouka.fi

 

Ryhmät

Ainokaiset

on 3–5-vuotiaiden lasten ryhmä, jossa 21 lasta, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.

Lemminkäiset

on alle 3-vuotiaiden ryhmä, jossa 12 lasta, varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.Untamot

on 3–5-vuotiaiden lasten ryhmä. Ryhmä pitää sisällään myös osapäiväistä varhaiskasvatusta tarvitsevat lapset klo 10.00 - 14.00. Ryhmässä on varhaiskasvatuksen opettaja ja kaksi varhaiskasvatuksen lastenhoitajaa.Vellamot

on 6-vuotiaiden esiopetusryhmä, jossa on 21 lasta, kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa, varhaiskasvatuksen lastenhoitaja ja ryhmäavustaja.
Varpula

Varpulan puoli tarjoaa ympärivuorokautista hoitoa kolmivuorotyössä olevien vanhempien lapsille.

Leppäkertut

on alle 3-vuotiaiden lasten ryhmä

Pupujussit

on 3-4 vuotiaiden lasten ryhmä

Punatulkut

on 4-5 vuotiaiden lasten ryhmä

Muurahaiset

on alle 3-vuotiaiden ryhmä.

Liito-Oravat

on esiopetusryhmä. Esiopetusaika on klo 9.00 - 13.00. Ryhmässä työskentelee kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitajia. Teemme tiivistä yhteistyötä Myllytullin ja Teuvo Pakkalan koulun kanssa.

 

Esiopetusryhmät

Vellamot

on 5-6-vuotiaiden ryhmä, jossa on 21 lasta, kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja ja ryhmäavustaja. Ryhmässä järjestetään esiopetusta klo 9.00 - 13.00.

Liito-Oravat - Varpulan vuorohoitoyksikkö

on esiopetusryhmä. Ryhmän toiminnasta vastaavat kaksi varhaiskasvatuksen opettajaa ja varhaiskasvatuksen lastenhoitaja. Toiminta-aika klo 9.00 - 13.00.

Oulun kaupungin esiopetuksen opetussuunnitelma (pdf)

Yhteistyö koulun kanssa

Teemme tiivistä yhteistyötä Myllytullin ja Teuvo-Pakkalan koulujen kanssa

Päiväkotimme


Oulun vanhin päiväkoti Ainola sijaitsee Oulun ydinkeskustan tuntumassa Koulukadulla. Kävelymatkan päästä löytyy taidemuseo, Pohjois-Pohjanmaan maakuntamuseo, nuoriso- ja kulttuurikeskus sekä muut kaupungin keskustan tarjoamat palvelut.

Toisaalta lähellä on Hupisaarten kaunis puistoalue, joka tarjoaa ympärivuotisen erinomaisen kohteen luonnontarkkailuun ja retkeilyyn. Puistoalueella sijaitsee myös toimiva hyvä leikkipuisto.
 

 

Nykyinen päiväkotirakennuksemme on modernin arkkitehtuurin tuote. Katto polveilee eri tasoissa ja rakennus on pitkänomainen, osittain kaksikerroksinen, väritykseltään mintunvihreä ja valkoinen. Sisätilamme ovat väljät ja viihtyisästi sisustetut, ja kaunis salimme on päivittäisessä lasten käytössä.

Suurehko piha-alue avautuu etelään ja viereiset kerrostalot rajaavat pihaa tarjoten suojaa. Pihamme on maastoltaan vaihteleva ja välineineen antaa mahdollisuuden monipuoliseen liikuntaan.
 

Toimintasuunnitelma

Varhaiskasvatussuunnitelma

Noudatamme toiminnassamme valtakunnallista ja Oulun kaupungin varhaiskasvatussuunnitelmaa.

 

Ainolan päiväkodin toimintasuunnitelma 2019 - 2020 (pdf)
 

Tarjoamme lapsille laadukasta varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden kanssa. Kasvatuksemme lähtökohtana on vanhempien ja lasten kanssa yhdessä päätetyt arvot joita ovat turvallisuus, yksilöllisyyden kunnioittaminen ja toisen kunnioittaminen sekä oikeudenmukaisuus. Näin luomme päiväkotiimme turvallisen, hyväksyvän ja kiireettömän ilmapiirin, jossa lapsen ja meidän kaikkien on hyvä olla.

Perinteiden vaaliminen

Päiväkotimme ollessa Oulun vanhin, haluamme vaalia ja kunnioittaa Ainolan vanhoja perinteitä. Opetamme Ainolan perinteisiä lauluja ja laululeikkejä lapsille sekä leikimme ulkona välillä myös vanhoja perinneleikkejä, kuten konkkasta ja 10 tikkua laudalla.

Sisustuksessamme näkyy päiväkotimme historia vanhojen lelujen, huonekalujen, taulujen, valokuvien sekä käyttöesineiden kautta. Osa näistä on jopa vanhan Ainolan peruja. Lasten kanssa tutustumme näihin eri tilanteissa toimintavuotemme aikana, esimerkiksi Kalevalan päivänä.

 

   

Leikki

Meillä lapsen leikkiä kunnioitetaan ja hänelle annetaan aikaa, tilaa ja leikkivälineitä. Päiväkodissamme on ryhmätilojen ohella pieniä jakotiloja, joten mukavia leikkisoppeja erilaisia leikkejä varten löytyy.

Toimintamme on lapsilähtöistä ja perustuu leikinomaiseen, lapsen kehitystasosta lähtevään toimintaan. Otamme huomioon lapsen tarpeen oppia mielikuvituksen ja leikin kautta.
 

Lähiympäristö ja kulttuuri

Hyödynnämme toiminnassamme lähiympäristömme monipuolisia liikunta- ja kulttuuripalveluita sekä teemme tiivistä yhteistyötä Myllytullin koulun kanssa. Liikumme eri vuodenaikoina päiväkotimme lähellä olevissa puistoissa havainnoiden luonnossa tapahtuvia muutoksia. Haluamme opettaa lapsille luonnon kunnioittamista sekä kulttuurin ja liikunnan tärkeyttä.

Sijainti kartalla: Ainolan päiväkoti kartalla

 

Verkkoasioinnin sivuilla

voit mm. hakea varhaiskasvatuspaikkaa.

Kasvatuksen ja koulutuksen tietosuoja

Lapsuus-sivusto

Palvelut, terveysasiat, neuvonta, tapahtumat ja kaikki lapsiperheen tärkeät asiat yhdessä osoitteessa.

Päiväkotimme ruokalistan löydät täältä.

Varpulan ruokalistan löydät täältä

Katso varhaisuutiset
kuvaa klikkaamalla.

varhaisuutiset