In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

 

Me haluamme tarjota lapsille laadukasta varhaiskasvatusta. Kasvatuksemme lähtökohtana on toisen ihmisen kunnioittaminen ja arvostaminen. Haluamme luoda päiväkotiimme turvallisen, hyväksyvän ja kiireettömän ilmapiirin, jossa lapsen ja meidän kaikkien on hyvä olla.

Perinteiden vaaliminen

Koska päiväkotimme on Oulun vanhin, haluamme vaalia ja kunnioittaa perinteitä. Juhlapäiviin meillä liittyvät tietyt traditiot: adventtipuuro sekä joulu- ja pääsiäisateria syödään yhdessä salissa. Meillä on vanhoja lauluja ja laululeikkejä, jotka haluamme opettaa uusille lapsille. Ulkona leikimme vanhoja perinneleikkejä, kuten konkkasta ja 10 tikkua laudalla.

 Vanha nukkekoti  Nukkekodin köökki

Päiväkodissamme on todella vanhoja tavaroita, leluja ja käyttöesineitä sekä valokuvia ja tauluja. Vanhoja leluja on asetettu vitriinikaappeihin ja hyllyille ihailtaviksi, osa on mukana lasten leikeissä. Päiväkotimme sisustuksessa on käytetty vanhoja huonekaluja, osa jopa vanhan Ainolan peruja.

Leikki

Meillä lapsen leikkiä kunnioitetaan ja hänelle annetaan aikaa, tilaa ja leikkivälineitä. Päiväkodissamme on ryhmätilojen ohella pieniä jakotiloja, joten mukavia leikkisoppeja erilaisia leikkejä varten löytyy.

Toimintamme on lapsilähtöistä ja perustuu leikinomaiseen, lapsen kehitystasosta lähtevään toimintaan ja otamme huomioon lapsen tarpeen oppia mielikuvituksen ja leikin kautta.

Tulppaaneja