In English | På svenska | Tekstin koko A- A+

Toiminta-ajatus Toiminta-ajatus

Tarjoamme lapsille laadukasta varhaiskasvatusta yhteistyössä perheiden kanssa. Kasvatuksemme lähtökohtana on vanhempien ja lasten kanssa yhdessä päätetyt arvot joita ovat turvallisuus, yksilöllisyyden kunnioittaminen ja toisen kunnioittaminen sekä oikeudenmukaisuus. Näin luomme päiväkotiimme turvallisen, hyväksyvän ja kiireettömän ilmapiirin, jossa lapsen ja meidän kaikkien on hyvä olla.

Perinteiden vaaliminen

Päiväkotimme ollessa Oulun vanhin, haluamme vaalia ja kunnioittaa Ainolan vanhoja perinteitä. Opetamme Ainolan perinteisiä lauluja ja laululeikkejä lapsille sekä leikimme ulkona välillä myös vanhoja perinneleikkejä, kuten konkkasta ja 10 tikkua laudalla.

Sisustuksessamme näkyy päiväkotimme historia vanhojen lelujen, huonekalujen, taulujen, valokuvien sekä käyttöesineiden kautta. Osa näistä on jopa vanhan Ainolan peruja. Lasten kanssa tutustumme näihin eri tilanteissa toimintavuotemme aikana, esimerkiksi Kalevalan päivänä.

 

 Vanha nukkekoti  Nukkekodin köökki

Leikki

Meillä lapsen leikkiä kunnioitetaan ja hänelle annetaan aikaa, tilaa ja leikkivälineitä. Päiväkodissamme on ryhmätilojen ohella pieniä jakotiloja, joten mukavia leikkisoppeja erilaisia leikkejä varten löytyy.

Toimintamme on lapsilähtöistä ja perustuu leikinomaiseen, lapsen kehitystasosta lähtevään toimintaan. Otamme huomioon lapsen tarpeen oppia mielikuvituksen ja leikin kautta.
 

Tulppaaneja

Lähiympäristö ja kulttuuri

Hyödynnämme toiminnassamme lähiympäristömme monipuolisia liikunta- ja kulttuuripalveluita sekä teemme tiivistä yhteistyötä Myllytullin koulun kanssa. Liikumme eri vuodenaikoina päiväkotimme lähellä olevissa puistoissa havainnoiden luonnossa tapahtuvia muutoksia. Haluamme opettaa lapsille luonnon kunnioittamista sekä kulttuurin ja liikunnan tärkeyttä.