Valovoimainen Oulu

< Takaisin

Huutoa, lapsia ja huippuosaamista

Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier oli vaikuttunut oululaisesta osaamisesta vierailullaan Oulussa 19. syyskuuta 2018.

Presidentti tutustui yhdessä puolisonsa Elke Büdenbenderin kanssa muun muassa Oulun yliopistoon, Hiukkavaaran monitoimitaloon sekä alueen yrityksiin.

Saksan liittopresidentti tutustui muun muassa Hiukkavaaran kouluun ja koululaisiin
Saksan liittopresidentti Frank-Walter Steinmeier ja rouva Elke Büdenbender nauttivat silminnähden vierailustaan Hiukkavaaran monitoimitalolla.

Presidentille luovutettiin vierailun aikana Oulu-mitali, joka on korkein tunnustus, jonka Oulun kaupunki voi myöntää. Mitali on aiemmin myönnetty muun muassa Oulun Kärpille, presidentti Tarja Haloselle sekä Norjan kuningas Harald V:lle.

Kiitospuheessaan liittopresidentti Steinmeier totesi, että kolmipäiväisen vierailunsa aikana saksalaisten delegaatio on päässyt näkemään poliittisen Suomen, historiallisen Suomen ja nyt Oulun-vierailullaan innovatiivisen Suomen.

Hän kehui myös sitä, miten Oulussa on osattu rakentaa yhteistyön varaan. Organisaatiot yli rajojen puhaltavat yhteiseen hiileen kasvun ja elinvoiman turvaamiseksi.

Erityisen innostunut presidenttipari oli Hiukkavaaran koulun ja päiväkodin tiloista sekä opetusmenetelmistä. Koululaisten päivä jatkui tavalliseen tapaan huolimatta saksalaisista vieraista, eli presidenttipari pääsi näkemään koulun aitoa arkea.

Yliopistolla saksalaisille kerrottiin muun muassa kyberturvallisuusosaamisesta sekä Oulun yliopiston panoksesta arktiseen tutkimukseen. VTT:llä saksalaisvieraat pääsivät sukeltamaan tutkimuksen ja yritystoiminnan tiiviiseen yhteistyöhön ja oululaisiin start-up –yrityksiin. Lisäksi ohjelmaan kuuluivat vierailut Bittiumilla ja Nokialla.

Päivä päättyi käyntiin kaupungin vierasmajalla Pehkolanlammella. Siellä presidenttiä odotti yllätys, kun Mieskuoro Huutajat kajautti ilmoille kolme kappaletta metsän siimeksessä. Huutajien esitys sai presidentin seurueelta ja saksalaiselta medialta innostuneen vastaanoton:

”Hienoa, mutta samalla outoa. Sopii kuvaan suomalaisista”, luonnehti moni toimittaja.

Suomi- ja Oulu-kuvaa vei Saksaan kahdeksan tiedotusvälineiden edustajaa. Esimerkiksi Süddeutsche Zeitung otsikoi artikkelinsa seuraavasti: ”Liittopresidentti Steinmeier: Suomella on se, mitä Saksa tarvitsisi”.

 

Teksti: Sanna Keskinen
Kuva: Juha Sarkkinen  

Jakolinkki