Valovoimainen Oulu

< Takaisin

Matkailualalle tarvitaan lisää osaajia

Matkailurekry järjestetään tiistaina 3.9. klo 13.30–16. Tapahtuma kokoaa yhteen hotelli Lasaretin Pato-saliin jälleen kymmeniä alan yrityksiä sekä satoja työnhakijoita Oulusta ja lähiseudulta. 

Lisääntynyt rekrytointitarve on merkki matkailualan kasvusta. Oulun seudulla esimerkiksi kansainväliset yöpymiset, erityisesti Aasiasta ja Keski-Euroopasta, ovat kasvaneet peräti 23 % vuoden 2019 ensimmäisellä puoliskolla.  

”Kysyntä on kannustanut myös monia alueen pienyrityksiä kehittämään yhdessä palveluja, joilla on merkitystä myös paikallisesti ja lähimatkailun näkökulmasta. Tällaisia ovat esimerkiksi melontaan, suppailuun ja pyöräilyyn liittyvät palvelut ja ohjelmat sekä erilaiset helpot talviaktiviteetit”, kertoo BusinessOulun matkailualan asiakkuuspäällikkö Jyrki Kemppainen
 

Matkailurekry tarjoaa mahdollisuuksia

Matkailurekryssä työnhakijoille on tarjolla koulutusmahdollisuuksia sekä runsaasti alan avoimia työpaikkoja matkailualan monipuolisissa tehtävissä, muun muassa kuljetus-, majoitus-, ravitsemus-, ohjelma- ja puhtaanapitopalveluissa. 

”Kaikille avoimen ja maksuttoman Matkailurekryn odotetaan kiinnostavan satoja työnhakijoita”, sanoo projektipäällikkö Mervi Laaksolinna BusinessOulusta. 


”Tapahtumassa on mukana yrityksiä laajalta alueelta rekrytoimassa osaajia. Yrityksiä tulee Oulun lisäksi muun muassa Pudasjärveltä ja Rokualta. Tapahtuman tarkoituksena on myös edistää työvoiman liikkuvuutta alueella”, sanoo projektipäällikkö Mervi Laaksolinna BusinessOulusta.   

Matkailurekryssä on mukana EOJD (European Online Job Days), joka järjestää klo 11–17 verkossa rekrytointitapahtuman Work in Lapland. Matkailualan Pohjois-Suomen työnantajat ja eri maista rekisteröityneet työnhakijat kohtaavat toisensa osoitteessa europeanjobdays.eu. Rekisteröityminen kannattaa tehdä netissä jo ennen tapahtumapäivää. 

Matkailurekryn järjestelyistä vastaavat BusinessOulu ja Pohjois-Pohjanmaan TE-toimisto.
 

Oulun Matkailufoorumi 2019 kokoontuu

Lasaretin Aurora-salissa järjestetään samana päivänä Oulun Matkailufoorumi 2019, jossa matkailualan yritykset, kehittäjät ja päättäjät kokoontuvat ajankohtaisten asioiden äärelle. Teemoina ovat muun muassa rannikon yhteistyö ja arktisen sisämeren vetovoimaisuuden hyödyntäminen matkailun kasvussa. 

Jyrki Kemppaisen mukaan Oululla ja muilla Perämeren rannikkokaupungeilla on vielä runsaasti potentiaalia kansainvälisen matkailun kasvussa, jonka eteen alueella tehdään jo yhteistyötä. Tilaisuuden lopussa käytävää keskustelutyöpajaa sparraavat kansainväliset asiantuntijat ja yritysten edustajat Raahesta, Oulusta ja Kemistä.  

Jakolinkki