Valovoimainen Oulu

< Takaisin

Tuore valmennus on valtti työnhaussa

 
Anderson Galvis aloitti hiljattain opiskelun uuteen ammattiin. Alan hyvä työllisyystilanne oli yksi syy, joka houkutti häntä alanvaihtoon. 
 
BusinessOulun työllisyyspalvelut suunnittelee ja järjestää räätälöityjä lyhytkoulutuksia ja valmennuksia työnhakija-asiakkailleen. Koulutuksia toteutetaan aloilla, joilla on työvoimatarpeita. Viime aikoina näitä ovat olleet puhtauspalvelu-, catering-, hotelli- ja ravintola-ala sekä taloushallinto- ja ICT-ala. 
 
Parhaillaan osaajia koulutetaan kuljetusalan tarpeisiin, sillä Kuorma-auton rattiin -työvoimakoulutus käynnistyi muutama viikko sitten Suomen Ammattiakatemian toteuttamana. Koulutuksesta ratin taakse tähtää myös Kolumbiasta kymmenisen vuotta sitten Suomeen muuttanut Anderson Galvis.
 
-Toivon työllistyväni koulutuksen päättyessä syksyllä, mutta muitakin vaihtoehtoja olen puntaroinut. Voisin jatkaa alan opiskelua ja suorittaa rekkakortin. Lisäksi olen hakenut kouluun opiskelemaan logistiikan perustutkintoa.
 
-Olen oppinut jo nyt paljon muutakin kuin tekniikkaa. En ole aikaisemmin tullut ajatelleeksi, kuinka tärkeää kuljettajien työ on Suomen taloudelle. Tavaraa kulkee paljon renkaiden päällä pohjoisesta etelään ja toisin päin. Autoilijan työ ei ole pelkkää ratin taakse hyppäämistä, vaan sillä on suurempi merkitys.
 

Kaikki lähtee työnhakijoiden ja työnantajien tarpeesta

BusinessOulun työllisyyspalveluiden koulutuskoordinaattori Reeta Limingoja tietää valmennusten hyödyt työnhakija-asiakkaille. 
 
-Alakohtaisissa valmennuksissa ja lyhytkoulutuksissa osallistujat saavat tietoa alan uusimmista muutoksista ja pääsevät keskustelemaan muiden alalle suuntaavien työnhakijoiden kanssa. Tuore valmennus, vaikka lyhytkin, on selkeä valtti työnhaussa ja antaa itsevarmuutta hakeutua alan työtehtäviin.
 
-Teemme tiivistä yhteistyötä alueen työnantajien kanssa ja tunnemme eri toimialojen työvoimatarpeet, mikä auttaa työllistymisessä. Parhaimmillaan koulutukseen osallistujat ovat työllistyneet työssäoppimispaikkaan tai innostuneet alasta ja lähteneet jatko-opiskelemaan.
 
Koulutukset ja valmennukset on suunnattu työttömille työnhakijoille, työttömyysuhan alla oleville henkilöille sekä työllisyyspalveluiden asiakkaille, jotka tarvitsevat tukea työllistymiseensä. 
 
Syksyllä alkavat taksinkuljettajan koulutus ja matkailualan valmennus, johon sisältyy Oulun matkailufoorumin rekrytointitapahtuma 3.9.2019. Työnhakija voi jättää asiakkuuspyynnön BusinessOulun työllisyyspalveluihin osoitteessa oukatypa.fi. Lue myös yritysten yhteistyömahdollisuuksista. 
 
Lyhytkoulutukset ja -valmennukset ovat osa BusinessOulun työllisyyspalveluiden toimintaa, jota kehitetään erilaisilla hankkeilla. Kuorma-auton rattiin -työvoimakoulutus toteutetaan BusinessOulun työllisyyspalveluiden hallinnoiman Kohtaantoa valmennuksella -hankkeen toimesta yhteistyössä Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen, TE-toimiston sekä alueella toimivien kuljetus- ja henkilöstövuokrausyritysten kanssa. Kohtaantoa valmennuksella -hankkeen rahoittajia ovat Euroopan sosiaalirahasto (ESR), Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus ja Oulun kaupunki.

Jakolinkki