Valovoimainen Oulu

< Takaisin

Työllisyyspalvelut panostaa yrityksiin

BusinessOulun työllisyyspalvelut auttaa oululaista työntekijää löytämään sopivan työpaikan ja yrityksiä työllistämään tarpeisiinsa sopivan työntekijän.

Maikkulan Yrityskylässä sijaitsevan Oulun Yrityskaluston kanssa työllisyyspalvelut on tehnyt yhteistyötä jo monta vuotta. 

–Työllisyyspalveluissa tunnetaan tarpeemme ja tiedetään, millaista väkeä etsimme. Meillä on parhaillaankin nuori mies töissä, joka sai jalkansa yrityksemme oven väliin juuri työllisyyspalveluiden avulla”, kertoo Yrityskaluston toimitusjohtaja Mia Runtti-Manninen.


Kaikki voittavat

–Työllisyyspalveluissa meillä on tuntosarvet pystyssä koko ajan molempiin suuntiin – työnantajiin ja -hakijoihin. Pitää tietää, millaiset arvot ja toimintatavat yrityksellä on ja löytää juuri siihen tehtävään intohimoisesti suhtautuva tekijä. Näin yhteiskuntakin säästää työttömyysmenoissa ja saa tilalle verotuloja. Tässä mallissa kaikki osapuolet voittavat”, valottaa BusinessOulun DuuniPolku-hankkeen projektikoordinaattori Sanna Syrén.

Työllisyyspalveluissa on useita eri palveluita vastaamassa sekä työnhakijoiden että työnantajien tarpeisiin. Työntekijällä on mahdollisuus edetä työkokeilusta palkkatuelle ja ideaalitilanteessa työntekijä jää lopulta yritykseen työsuhteeseen. Yhteistyön aikana yritys perehdyttää työntekijää saavuttamaan vaadittavan osaamisen ja ammattitaidon. 

–Uuden työntekijän perehdyttäminen vaatii paljon koko työyhteisöltä. Saattaisi päästä helpommalla, jos rekrytoisi valmiin ammattilaisen, mutta työllisyyspalveluiden mallissa työntekijästä kouliintuu ”oman firman näköinen” mies tai nainen, pohtii Runtti-Manninen. 


Yhden luukun palvelua kaivataan

Mia Runtti-Manninen on tyytyväinen yhteistyöhön työllisyyspalveluiden kanssa, mutta näkee tärkeänä kehityskohteena nykyistä nopeamman toiminnan.

–Kun rekrytoinnin tarve yrityksessä ilmenee, tarvitaan työntekijä hommiin nopeasti. Nyt yritys on tekemisissä palkkaukseen liittyvissä asioissa työllisyyspalveluiden (kunta) lisäksi myös TE-toimiston (valtio) kanssa. Toiveena on yhden luukun palvelu yrityksille, jolloin rekrytointi olisi ketterämpää. 

Haluatko työllisyyspalveluiden yhteistyökumppaniksi, ota yhteyttä: Sari Moilanen, p. 044 703 8301 tai sari.moilanen@ouka.fi

Luotettavuus, joustavuus ja nopeus korostuvat tämän päivän työllistämisessä. Samoja asioita arvostavat myös työllistettävät, summaavat BusinessOulun DuuniPolku-hankkeen projektikoordinaattori Sanna Syrén (vas.) ja Oulun Yrityskalusto Oy:n toimitusjohtaja Mia Runtti-Manninen.

Teksti ja kuva: Päivi Vuoti-Karvonen

Jakolinkki