Valovoimainen Oulu

< Takaisin

Yhteyspäällikkö kaupungin joukkueeseen

Karri Oikarinen on aloittanut kaupunginjohtajan yhteyspäällikkönä ja erityisavustajana. Oikarisen työtehtäviin kuuluu kaupunginjohtajan avustaminen erityisesti viestinnässä, asioiden valmistelussa ja sisällön tuottamisessa.

Toisaalta hänelle kuuluu myös edunvalvonta, iso vaikuttamisen vyyhti.

"Se on aktiivista yhteydenpitoa kaikkiin niihin, jotka vaikuttavat Pohjois-Suomeen ja Ouluun", Oikarinen sanoo.

Esimerkiksi hallitusohjelmaan osallistuville on jo toukokuussa kerrottu Oulun toiveita hallitusohjelman tavoitteiksi.

"Ne liittyvät liikenneinfraan, yliopiston perusrahoitukseen ja EU-rahoitukseen seuraavalla ohjelmakaudella. Oulun näkökulmasta kiinnostavaa on erityisesti suurten kaupunkien merkityksen kasvaminen ja sen näkyminen hallitusohjelmassa.”

Julkinen ja yksityinen tarvitsevat toisiaan

Oikarinen on yhteiskuntatieteiden maisteri valtio-opista Tampereen yliopistosta. Hän on ollut urheilutoimittajana Aamulehdessä ja lähtenyt siitä viestinnän, markkinoinnin ja myynnin töihin. Oikarinen on ollut myös yrittäjänä Ilo Oulussa ja työskennellyt mainostoimistoissa.

Julkinen puoli tuli hänelle tutuksi Oulu Innovationissa (nykyinen Business Oulu). Siellä Oikarinen oli Octopus-hankkeen viestinnässä ja Oulu Innovationin viestintäpäällikkönä.

”Minulla on viestintä- ja kaupallinen tausta yksityissektorilla. Edunvalvonta on myyntiä, vaikuttamista. Asia pitää myydä ja siihen on olemassa erilaisia tekniikoita. Ne tulevat markkinoinnin ja myynnin maailmasta. Niitä käytän tässä työssä maltillisesti.”

Vaikka Oikarinen on tehnyt suurimman osan urastaan yksityisellä puolella, hän ei tunnusta yksityisen ja julkisen vastakkainasettelua.

"Julkinen ja yksityinen ovat riippuvaisia toisistaan ja molempien menestys auttaa toisiaan. Myös julkinen puoli on palvelua ja ostettavaa palvelua, samalla tavalla kuin suuri osa yksityisestä sektorista. Julkisen puolen maksavina asiakkaina ovat veronmaksajat."

Joukkuelajien opit hyötykäyttöön

Ynnin koripallon edustuskoripallon vetäjä Oikarinen oli viimeiset 3 vuotta. Koripalloa hän on pelannut 30 vuotta aladivareissa ja koko elämänsä joukkuelajeja.

"Tykkään toimia ryhmässä ja hyvässä porukassa. Nykyisin lähinnä höntsäilen eli pelailen korista ja jääkiekkoa.”  

Yhteyspäällikön työssä Oikarinen huomaakin paljon samaa kuin joukkuelajeissa.

”Kaupungilla vaikuttaa olevan töissä hyviä ihmisiä, mukavanoloisia. Se on tärkeää, että ollaan ahkeria ja osaavia. Siihen kaikki joukkuelajitkin perustuvat.”  

Teksti: Sirpa Tarkkinen
Kuva: Sanna Krook

 

 

 

Jakolinkki