Valovoimainen Oulu

< Takaisin

Ympäristöohjelman toimenpiteitä pohdittiin kuntalaistilaisuudessa

Kaupungin uuden ympäristöohjelman valmistelu jatkuu tiiviinä. Torstaina 17.1. pidettiin kuntalaistilaisuus, johon osallistui noin 50 oululaista. Aiemmin ympäristöohjelmaa on valmisteltu mm. asiantuntijatyöpajoissa sekä isommissa seminaareissa, joista viimeisimmässä mukana olivat myös poliittiset päättäjät.

Ympäristötalolla pidetyn tilaisuuden avasi yhdyskuntajohtaja Matti Matinheikki, joka kertoi, että nyt laadittavalla ympäristöohjelmalla viitoitetaan tietä kohti kaupungin hiilineutraaliustavoitetta, joka on asetettu vuodelle 2040.

Aiheina olivat mm. energiansäästö, kiertotalous ja ympäristöystävällinen liikkuminen. Näihin liittyen osallistujilta kysyttiin, mitä he itse voivat tehdä ympäristöohjelman tavoitteiden saavuttamiseksi ja miten kaupunki voi heitä auttaa. Lisäksi kysyttiin sitä, millainen on viihtyisä asuinympäristö. Vastauksia saatiin runsaasti ja niitä tullaan hyödyntämään jatkovalmistelussa.

Uuden ympäristöohjelman on määrä valmistua maaliskuussa.

 

Lisätietoa antavat valmistelutyöryhmän jäsenet:
Maarit Talvitie, Päivi Saari, Sari Matinheikki, Sisko Repola, Jonna Hakala ja Leena Tuuri (sähköpostit etunimi.sukunimi@ouka.fi).

Jakolinkki