Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Ajankohtaista koulujen alkaessa


Koulutyö Oulun peruskouluissa ja lukioissa alkaa jälleen torstaina 10. elokuuta. Koulun aloitusajan voi tarkistaa kevättodistuksesta, koulun kotisivuilta tai koulun kansliasta.

Kymppiluokkalaiset aloittavat opiskelunsa Pohjankartanon koulussa 14. elokuuta. Myös kuusivuotiaiden esiopetus käynnistyy Oulussa 14. elokuuta.

Uusien opetussuunnitelmien käyttö laajenee tänä syksynä perusopetuksen 7. luokille.
 

Uusia tiloja käyttöön

Hiukkavaaran uusi monitoimitalo on valmistunut. Hiukkavaaratalossa aloittaa toimintansa päiväkoti, peruskoulu, nuorisopalvelut ja kirjasto, lisäksi monitoimitalossa on Oulu-opiston toimintaa sekä erilaisia kulttuuri- ja liikuntapalveluja. Koulussa toimii sen ensimmäisenä lukuvuonna vuosiluokat  1-3. Tulevina vuosina koulu laajenee oppilasmäärän kasvaessa luokkien 1-9 kouluksi.

Talvikankaan uudessa yhtenäisperuskoulussa opiskelevat tästä syksystä lähtien myös alueen 7.-9.-luokkalaiset. Tähän saakka he opiskelivat Merikosken yläasteella. Alaluokkalaiset aloittivat uudessa koulussa jo tämän vuoden alussa.

Merikosken yläaste ja Terva-Toppilan koulu ovat yhdistyneet hallinnollisesti. Kaikki 7.-9.-luokkalaiset opiskelevat jatkossa Merikosken koulussa. Terva-Toppilan Merituulen yksikkö on jatkossa Merikosken koulun 1.-6. luokkien sivukoulu.
 

Peruskorjauksia ja evakkojärjestelyjä

Pohjankartanon ja Pitkäkankaan koulujen vaiheittaisten peruskorjausten aikaiset evakkojärjestelyt hoidetaan lukuvuonna 2017-2018 pääosin koulujen omissa tiloissa. Osa Pitkäkankaan koulun yläluokkalaisista opiskelee kuitenkin entisessä Oulunsuun koulussa.  Osa Metsokankaan alakoulun oppilaista opiskelee koulun oppilasruuhkan vuoksi entisessä Patamäen koulussa. Evakkotiloissa opiskeleville oppilaille järjestetään koulukuljetus.

Jokirannan koulun sisäilmaongelmista ja oppilasruuhkasta johtuvat evakkojärjestelyt jatkuvat alkavana lukuvuonna. Jokirannan koulun 6.-luokkalaisten sekä yläluokkien käsityön opetus ja osa kotitalouden opetuksesta

järjestetään Hiukkavaaran koulussa. Hankeselvitys vaihtoehtoisista peruskorjaus- ja korvaava uudisrakennus -vaihtoehdoista valmistui viime toukokuussa. Kaupunginhallituksen kesäkuisen päätöksen mukaisesti selvitetään vielä myös uudisrakennuksen vaihtoehtoinen sijoitus lukion yhteyteen, ja asia tuodaan päätettäväksi myöhemmin syksyllä.
 

Iltapäivätoimintaa eri puolilla kaupunkia

Maksullista iltapäivätoimintaa tarjotaan 54 ryhmässä eri puolilla kaupunkia  1. ja 2. luokkien oppilaille sekä 3.–9. luokkien oppilaille, joilla on erityisen tuen päätös. Iltapäivätoimintaa järjestetään noin 1600 lapselle. Kesän aikana on tullut jonkin verran peruutuksia, ja parhaillaan täytetään vapautuneita paikkoja jonossa olevilla lapsilla.

Kaupunki järjestää koulupäivän jälkeen myös maksutonta avointa toimintaa nuorisotiloissa. Lisäksi kouluissa on erilaisia kerhoja.
 

Vinkkejä ilman opiskelupaikkaa jääneille

Ilman opiskelupaikkaa -oppaisiin on koottu tietoa peruskoulun ja lukion jälkeisistä mahdollisuuksista. Oma oppaansa on peruskoulun päättäneille ja lukiosta valmistuneille

Oppaista löytyy tietoa jatko-opinnoista, työnhausta ja alle 30-vuotiaille suunnatuista palveluista. Oppaissa kerrotaan mm. Byströmin nuorten palveluista, Työpörssin työkokeilupaikoista sekä nuorten työpajoista. Oppaasta saa myös apua mahdollisen välivuoden hyödyntämiseen.  


Oulun peruskoulujen ja lukioiden työ- ja loma-ajat lukuvuonna 2017-18
Iltapäivätoimintaryhmät lukuvuonna 2017-18
Oulun peruskoulut


Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ajankohtaista