Esiopetukseen ja kouluun ilmoittautuminen avoinna 27. tammikuuta saakka - Ajankohtaista - Ajankohtaista - Oulun kaupunki

Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Esiopetukseen ja kouluun ilmoittautuminen avoinna 27. tammikuuta saakka

 

Ensi syksynä esiopetuksen ja peruskoulun aloittavat lapset tulee ilmoittaa esiopetukseen ja kouluun viimeistään 27.1. Myös perusopetuksen iltapäivätoimintaan tulee hakea 27.1. mennessä.
 

Esiopetukseen ilmoittautuminen

Perusopetuslain mukaan lapsen on osallistuttava vuoden kestävään esiopetukseen tai muuhun esiopetuksen tavoitteet saavuttavaan toimintaan oppivelvollisuuden alkamista edeltävänä vuonna. Vastuu lapsen osallistumisesta on huoltajalla. Vuonna 2011 syntyneet lapset aloittavat ensi elokuussa maksuttoman esiopetuksen.

Esiopetusta järjestetään 4 tuntia päivässä ajalla 14.8.2017 - 31.5.2018. Lukuvuosi noudattelee pääosin koulujen työ- ja loma-aikoja. Esiopetusta järjestetään päiväkodeissa ja muutamien koulujen tiloissa.

Esiopetukseen ilmoittaudutaan 16.–27.1.2017. Jos lapsi on hoidossa päiväkodissa, lapsi ilmoitetaan esiopetukseen omasta päiväkodista saatavalla lomakkeella.

Jos lapsi ei jatka esiopetusta nykyisessä päiväkodissa tai jos lapsi on perhepäivähoidossa, avoimessa kerhotoiminnassa tai ei osallistu ollenkaan varhaiskasvatukseen, huoltaja ilmoittaa lapsensa esiopetukseen sähköisellä hakemuksella. Sähköisen hakemuksen pääsee tekemään osoitteessa  www.ouka.fi/esiopetus.

Esiopetusta esitellään tarkemmin Esiopetus Oulussa -esitteessä.Kouluun ilmoittaudutaan ja iltapäivätoimintaan haetaan Wilma-järjestelmässä

Ensi syksynä koulutiensä aloittavat oululaislapset tulee ilmoittaa kouluun 16.–27.1.2017. Huoltaja ilmoittaa vuonna 2010 syntyneen lapsensa kouluun sähköisesti Wilma-järjestelmässä. Sähköinen ilmoittautuminen avautuu maanantaina 16. tammikuuta.

Huoltajat saavat ilmoittamisohjeet Wilmasta ja lapsensa päiväkodista. Huoltaja, jolla ei vielä ole Wilma-tunnusta, saa sen postitse kotiin ennen ilmoittamisajan alkamista.

Perusopetuksen iltapäivätoimintapaikkaa voi hakea 1. ja 2. luokan oppilaalle sekä muiden vuosiluokkien erityiseen tukeen oikeutetuille oppilaalle. Iltapäivätoimintaan haetaan myös Wilma-järjestelmässä 16.–27.1.2017. Lisätietoa toiminnasta on iltapäivätoiminnan sivuilla


Oulun kansainvälinen koulu on tarkoitettu suomalaisille ja ulkomaalaisille lapsille, joiden kielitaito on riittävä englanninkielellä opiskeluun. Kouluun on valintakokeet. Myös Oulun kansainväliseen kouluun haetaan 16.–27.1. Hakuohjeet löytyvät kansainvälisen koulun kotisivuilta.

Peruskoulu yksissä kansissa
 

Oulussa koulussa - perusopetuksen opas 2017-2018 on luettavissa osoitteessa www.ouka.fi/oulu/koulutus-ja-opiskelu/kouluoppaat. Oppaassa on  tietoa perusopetuksesta luokilla 1-9. Siinä kerrotaan muun muassa koulunkäynnin aloittamisesta, valinnoista sekä koulunkäynnin ja hyvinvoinnin tuesta.

Oppaassa kerrotaan myös kolmannelta ja seitsemänneltä luokilta alkavista kuvataiteen, liikunnan ja musiikin erikoisluokista, joihin haetaan myös sähköisesti Wilma-järjestelmässä 16.–27.1.
 
 

Katso myös Katso myös

Ilmoitukset ja kuulutukset

Nähtävillä

Tarjouspyynnöt

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

VisitOulu.fi tapahtumakalenteri

           
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ajankohtaista