Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

Pohjois-Suomen sote-alueen valmistelu käynnissä, kaikki alueen 68 kuntaa koolle 12. elokuuta

Pohjois-Suomen keskuskaupunkien - Kajaani, Kemi, Kokkola, Oulu, Rovaniemi ja Tornio - johto ja maakuntajohtajat kokoontuivat tänään 10.6.2014 Oulussa valmistelemaan Pohjois-Suomen sote-alueen kuntien yhteistä kokousta, joka järjestetään 12. päivä elokuuta 2014.

Kuntakokouksessa  esitellään sote-uudistuksen valmistelun "tilannekuva" muun muassa sosiaali- ja terveysministeriön sekä THL:n asiantuntijapuheenvuoroissa. 

Tavoitteena on, että Kuntakokouksesta annetaan koko Pohjois-Suomen yhteinen kannanotto sote-uudistusta koskevaan lakiluonnokseen. Lisäksi päätetään, miten jatkovalmistelu Pohjois-Suomen sote-alueesta vastuutetaan. Kuntakokous järjestetään Oulussa Madetojasalilla ja kokoukseen odotetaan 450-500 osallistujaa.

Pohjois-Suomen sote-alue muodostuu Keski-Pohjanmaan, Pohjois-Pohjanmaan, Kainuun, Lapin maakunnista, siihen kuuluu 68 kuntaa ja 732 000 asukasta. Suunniteltu alue on maantieteellisesti laajin viidestä sote-alueesta kattaen 51,14 prosenttia Suomen maa-alasta, mutta vain 14 prosenttia maan väestöstä.

Maakuntien alueella on viisi sairaanhoitopiiriä.  Sosiaali- ja terveydenhuollon valtionosuuden perusteena olevat laskennalliset kustannukset ovat arviolta n. 2,5 mrd.

Uusien sote-alueiden toiminnan on suunniteltu alkavan 1.1.2017.

 

Lisätietoja: Oulun apulaiskaupunginjohtaja  Sinikka Salo, sinikka.salo(at)ouka.fi, p. 044 703 1915

Jakolinkki

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ajankohtaista