Jouluista tunnelmaa Pohjois-Pohjanmaan museossa 23.11. alkaen - Ajankohtaista - Ajankohtaista - Oulun kaupunki

Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Jouluista tunnelmaa Pohjois-Pohjanmaan museossa 23.11. alkaen

Jouluinen tervehdys Pohjois-Pohjanmaan museosta – tervetuloa nauttimaan vanhanaikaisesta joulutunnelmasta 23.11. lähtien. Museon interiöörit eli eri aikakausien mukaan sisutetut huoneet on koristeltu kunkin aikakauden tyyliin sopivin koristein ja joulukukin. Esimerkiksi 1700-luvun kustavilaisella pöydällä on perheraamattu ja lattialle on siroteltu havun oksia, kuten tuolloin oli tapana. 1890-luvun uusrenessanssipöydällä on ajan joulukukka-uutuus: hyasintti. 1930-luvun kamarissa tonttutyttö ihailee pöydällä olevaa paperista seimeä. Tonttuoppilaat ovat vallanneet 1930-luvun koululuokan. Tontut on valmistanut vaatetusalan artesaani Sari Saven. 1970-luvun keittiössä on menossa viimeiset jouluvalmistelut: kinkku kypsyy uunissa ja pipareita leivotaan. Pöydällä on 1960-luvulla yleistynyt joulukukka, joulutähti.

Vanha tuttu KOPin (Kansallis-Osake-Pankin) talon pienoismalli, jonka 24 huoneistoa on sisutettu 1900-luvun alun tyyliin, on elämys pikkuväelle. Esillä on niin ikään jättijoulukalenteri, jonka jokaiseen luukkuun saa kurkistella jo etukäteen. Luukkujen takaa paljastuu joulun perinnetietoutta.

Museovierailun yhteydessä on mahdollista askarrella puinen tonttu-ukko. . Museokaupastamme voi hankkia kivat joulukoristeet, joulukortit sekä mieltä lämmittävät joululahjat, esimerkiksi kirjat ja lelut.

Päiväkoti- ja koululaisryhmillä ohjaajineen on museoon vapaa pääsy.  Nämä ryhmät voivat tutustua joulun tunnelmiin myös opastettuna; noin tunnin opastus maksaa 30 euroa.

Lisää joulusta museon verkkosivuilla.


Katso myös Katso myös

Ilmoitukset ja kuulutukset

Nähtävillä

Tarjouspyynnöt

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

VisitOulu.fi tapahtumakalenteri

           
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ajankohtaista