Siirry suoraan sisältöön

Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Lumotut sanat -festivaali kutsuu matkalle Unikudelmiin – avajaiset la 22.4.

Lauantaina 22.4. Valvegalleria muuttuu Unikudelmiksi! Kevään Lumotut sanat -festivaalin suurtuotanto Unikudelmia on näyttely suomalaisen kirjallisuuden unista ja unelmista. Se on lapsille ja nuorille suunniteltu elämyksellinen näyttelymaailma ja kymmenien teosten, taiteilijoiden ja tekijöiden vuoropuheluna punoutunut ihmeellinen kudelma. Tietoa festivaalista ja näyttelystä löytyy osoitteista www.lumotutsanat.fi ja www.unikudelmia.fi sekä festivaaliohjelmasta ja näyttelyoppaasta.

Unikudelmia kertoo yli kolmenkymmenen suomalaisen kirjan tarinoita.  Näyttelyn jokaisella pienellä ja suurella esineellä ja yksityiskohdalla on oma, näyttelykirjallisuudesta löytyvä tarinansa. Näyttelyn kirjoista vanhin on Marjatta Kurenniemen vuonna 1947 julkaistu Unikon satuja. Kaikkein uusimman, oululaisen Satu Alajoen Valon sankarin julkistamista juhlitaan sunnuntaina 23.4. osana Lumottujen sanojen avajaisviikonloppua.

”Unikudelmien maailmassa voi astua kirjojen kansien sisäpuolelle, unien toiseen todellisuuteen. Näyttely on valtava – se oli pitkään itsekin kuin utopistinen unelma, josta aloimme haaveilla liki vuosikymmen sitten.” (Anna Anttonen ja Kati Inkala, sanataideviikkojen taiteelliset johtajat.)

Unikudelmien työryhmä on aiemmin tuottanut palkitun Saareen-näyttelyn, joka on kiertänyt Suomea yli kymmenen vuotta ja jonka on nähnyt yli 70 000 kävijää.

Unikudelmia-näyttelyn ja kevään festivaalin avajaisjuhlia vietetään lauantaina 22.4., jolloin näyttelyn taiteilijatiimi on valmiina kertomaan tarinansa. Avajaisissa voi myös seurata, kuinka festivaalin vuoden 2017 kuvittaja Satu Kontinen maalaa ja viimeistelee Unikudelmien Tähtisumua. Kahvila Konst o. Delissä on esillä Ville ja Aino Tietäväisen kirjakuvituksia teoksesta Vain pahaa unta, ja Valvesalin lämpiössä sekä Sarjakuvagalleriassa leikkikavereita odottelee pienten sanataiteilijoiden ikioma Riimikissan kotikolo.

Avajaisviikonlopun sunnuntaina 23.4. klo 14.30 juhlitaan oululaisen esikoiskirjailija Satu Alajoen ja kuvittaja Ella Kurjen kirjanjulkistajaisia. Tapahtumassa kuullaan, kuinka Valon sankari -kirjan tarina sai alkunsa ja kuka tuo sankari, Valve-Ville, oikein on. Samana päivänä vietetään myös festivaalin ensimmäistä Sanataidesunnuntaita: klo 15 Unikudelmia-näyttelyssä on ohjelmassa kaikille avoin tarinatuokio ja klo 15.20 opastettu näyttelykierros.

Lisätietoja:
Kati Inkala ja Anna Anttonen, sanataideviikkojen taiteelliset johtajat (p. 044 703 7543 tai 044 703 7541)
Maaria Rousu, sanataideviikkojen tiedottaja (p. 044 703 7546)
etunimi.sukunimi@ouka.fi

Unikudelmia-näyttely on osa Suomi 100 -juhlavuoden ohjelmistoa.


Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

           
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ajankohtaista