Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Tämän vuoden osallistuva budjetointi käynnistyy 19. maaliskuuta

Osallistuvaa budjetointia kokeiltiin Oulussa viime syksynä 20 000 euron määrärahalla. Tuolloin kuntalaiset saivat äänestää 10 000 euron käyttämisestä turvallisuusteemaisten ideoiden edistämiseen ja 10 000 euron käyttämisestä tasa-arvoteemaisten suunnitelmien toteuttamiseen. Tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin projekti käynnistyy 19. maaliskuuta.
 
Tuiran koululla (Koskitie 27) järjestetään tiistaina 19.3. klo 17 alkaen Osallistuva budjetointi Oulussa 2019 -starttityöpaja, jossa viime syksynä osallistuvan budjetoinnin työpajoihin osallistuneet kertovat ideoiden ja suunnitelmien toteuttamisesta, ja samalla avataan tämän vuoden osallistuvan budjetoinnin prosessi
 
• Meri-Toppilan Kulttuurivoimala kertoo kulttuurikylpytoiminnasta ja uudesta (liikkuvastakin) Siilo-verkkokanavasta
• Oulun kaupungin nuorisopalvelut kertoo kuntalaislähtöisen Liikkuva rassauspaja -idean toteuttamisesta
• ITU2-hanke kertoo Rajakylän ostoskeskuksen alueen kohentamisesta
 

Tänä vuonna jaossa 35 000 euroa

Tänä vuonna Oulun kaupungin kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta tukee osallistuvan budjetoinnin muodossa kuntalaislähtöisten kehittämissuunnitelmien edistämistä ja toteuttamista 35 000 eurolla.

Tänä keväänä haetaan kuntalaislähtöisiä suunnitelmia, joissa kaupunki voi olla toteuttajana tai osatoteuttajana. Suunnitelmissa tulee olla kustannusarvio, johon saa tarvittaessa apua kaupungin eri toimialojen asiantuntijoilta.

Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemusta kaupungin kehittämisessä. Oululaiset pääsevät suoraan päättämään määrärahan kohdentamisesta osallistumalla työpajoihin ja äänestämällä jatkoon etenevistä suunnitelmista.
 
Ohjeet:
 
Ehdotuksia ja suunnitelmia voivat jättää kaikki oululaiset. Osallistujia kannustetaan yhteistyöhön ja suunnitelmien tekemiseen toisten toimijoiden sekä uusien ja vakiintuneiden yhdistysten kanssa.
 
Suunnitelmissa tulee olla yhteys seuraaviin teemoihin:
  • Yhteisöllisyys ja osallisuus 
  • Tasa-arvo ja yhdenvertaisuus
  • Turvallisuus
  • Kestävä kehitys
  • Kuntalaisen hyvinvointi
  • Kaupunkikehittäminen
  • Tapahtumat ja kaupunkikulttuuri
 
Ehdotuksia ja suunnitelmia voi jättää 30.4.2019 saakka Otakantaa.fi-palvelussa
 
Ehdotuksia ja suunnitelmia arvioidaan ja kehitetään jatkojalostamo-työpajoissa, joissa päätetään jatkoon etenevät. Kaupunkimme-kehittämisverkosto kutsutaan mukaan arvioimaan suunnitelmia. Oululaiset äänestävät määrärahan kohdentamisesta.
 
Kaupunki toteuttaa suunnitelmat oman toimivaltansa puitteissa ja yhteistyössä kolmannen sektorin toimijoiden kanssa. Kuntalaisten omaehtoista osallistumista ja talkootyötä suunnitelmien toteutumiseksi tuetaan.
 
Ehdotusten ja suunnitelmien on oltava kaupungin arvojen (rohkeus, reiluus ja vastuullisuus) mukaisia. Suunnitelmien tulee myös olla toteutettavissa vuoden 2019 aikana.

Lue lisää osallistuvan budjetoinnin sivulta.
 
Lisätiedot:
Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Sara Inkeröinen 
p. 044 703 1696, sara.inkeroinen(at)ouka.fi

Jakolinkki

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

             
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Spotify Oulu - soittolistat Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle ouka.fi/ajankohtaista