Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

Uimavesinäytteiden tuloksia Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta

Oulun seudun ympäristötoimi on ottanut 15.6.2017 uimavesinäyt­teet Oulun seudun yleisiltä uimarannoilta (31 kpl) lukuun ottamatta EU-rantoja. Kaikkien rantojen vedenlaatu täytti uimavedelle asetetut laatuvaatimukset. Rannoilla ei havaittu sinilevää. EU-rannoilta uimakauden ensimmäiset uimavesinäytteet otettiin viikolla 23 ja niiden laadusta tiedotettiin 9.6.2017. Myös kaikkien EU-rantojen uimavesien laatu oli tuolloin hyvä. Seuraavat uimavesinäytteet EU-rannoilta otetaan viikolla 26.

Oulun kaupungin liikuntatoimen ylläpitämä Lämsänjärven uimaranta ei ole toistaiseksi käytössä, koska vedenpinta on edelleen liian korkealla eikä rannalla ole turvallista uida mm. veden alla olevien kivien ja kantojen vuoksi. Myös iso osa uimarantavarusteista on veden varassa. Mikäli tilanne kesän aikana muuttuu, asiasta tiedotetaan liikuntapalveluiden verkkosivuilla ja rannan ilmoitustaululla.

Taulukko 1. Oulun seudun yleisten uimarantojen uimavesinäytteiden laatu 15.6.2017

Uimarantojen uimavesien laatu määritetään ns. indikaattoribakteerien (E.coli ja suolistoperäiset enterokokit) pitoisuuksien perusteella. Näille on Sosiaali- ja terveysministeriön asetuksessa (354/2008) annettu toimenpiderajat. Indikaattoribakteerit osoittavat uimaveden ulosteperäisen saastumisen määrää. Nämä indikaattoribakteerit itsessään eivät välttämättä aiheuta vatsatauti- tai muita oireita, mutta, mikäli näitä on runsaasti, uimavedessä voi olla myös tauteja aiheuttavia bakteereita ja viruksia.

Taulukko 2. Yksittäisten valvontatutkimustulosten toimenpiderajat:

Muuttuja

sisämaan vedet

rannikon vedet

 

(pmy/100 ml)

(pmy/100 ml)

Suolistoperäiset enterokokit

400

200

Escherichia coli

1 000

500

Syanobakteerit (sinilevät)

Havaittu uimavedessä tai rannalla

 

Lisätietoja: Pirjo Takku, terveydensuojelutarkastaja, puh. 044 703 6714


Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

           
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ajankohtaista