Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset Ajankohtaiset uutiset ja ilmoitukset

< Takaisin

UV-valo tuo Oulun kätketyt salaisuudet esiin

Lumo Light Festival Oulu alkaa tämän viikon perjantaina 18.11. Tänä vuonna jo neljättä kertaa järjestettävillä valofestivaaleilla on kymmeniä teoksia koettavana ympäri Oulun keskustaa. Osa Lumo-valofestivaalin ohjelmasta vaihtuu päivittäin, joten joka päivä on uutta nähtävää ja koettavaa koko perheelle. Teoksia on ympäri kaupunkia, Heinäpäästä Ainolanpuistoon ja Pikisaareen.

Taiteilija Alexander Reichstein tuo Lumo-valofestivaaleille kaksi teosta, They Were Here – He Olivat Täällä, sekä Metamorphoses – Muodonmuutoksia.

Reichsteinin toteuttaman They Were Heren ensimmäiset 12 hahmoa valmistuivat viime tammikuussa ja olivat esillä LUX HELSINKI! -valotapahtumassa nousten jopa yleisön suosikkiteokseksi. Nyt hahmoja on jo 30 ja laajennettu sarja on esillä ensimmäistä kertaa Lumo-valofestivaalissa. Valoveistosinstallaatioon on lisätty myös musiikkitausta, joka käsittelee muistoja eri aikakauden musiikista.

Metamorphoses-teoksessa parikymmentä erikoismaalattua, kuumasinkittyä teräslankaolentoa leijuvat puissa. Hyönteismäiset hahmot kehittyvät toukasta perhoseksi, ja taiteilija Reichstein haluaakin kuvata tällä myös ihmisen kasvua lapsesta aikuiseksi. Reichstein on toteuttanut teokseen mukaan myös äänimaailman.

Lumo-valofestivaalin UV-teoksia ei tarvitse pelkästään ihailla, vaan sellaiseksi voi muuttua itsekin. Lauantaina 26.11. kello 16–21 järjestetään Pakkalan kentällä UV-valoluistelutapahtuma, jonne voi tulla luistelemaan koko perheen kanssa. Tapahtumassa on mukana kasvomaalaaja, joka maalaa lapsille uv-valoissa hohtavia kasvomaalauksia ja kenttä on koristeltu satumetsän hengessä, joten vain mielikuvitus on rajana tapahtumassa. Tapahtuman järjestävät Oulun kaupungin liikuntapalvelut yhteistyössä Valoparta Oy:n kanssa.

Lumo-valofestivaalin aikaan julkistetaan vuosittain vähintään yksi pysyvä valotaideteos tai julkisivuvalaisu. Ensimmäinen pysyvä valoteos julkaistiin ensimmäisen valofestivaalin yhteydessä vuonna 2013 ja se oli Tapio Roseniuksen Heijasteita. Viime vuonna Oulun kaupunginteatteriin ulkoseiniin heijastettiin Kari Kolan suunnittelema valoteos, Fuusio. Tänä vuonna teatterin torni saa Fuusiota mukailevan pysyvän valaistuksen. Teoksen on tilannut Tilakeskus.

Tämän vuoden yhteisöllisessä teoksessa Mun roskat ja sun roskat, yli tuhat koululaista ovat antaneet muovijätteelle uuden elämän. Kuvataiteilija Heidi Kestin ideoima valoteos on jo nyt nähtävillä Konst O Delin ilmatilassa ja Kulttuuritalo Valveen pääikkunoissa, ja valot sytytetään perjantaina 18.11. kello 16.

 

Lisätiedot:

Vastaava tuottaja Anna Lanas 044 317 1282

Tapahtumapäällikkö Samu Forsblom 044 703 7558

 

Kuvapyynnöt:

Tiedottaja Anna Lakso annamarialakso(at)gmail.com

 


Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista

           
Facebook - Oulun kaupunki Twitter - Oulun kaupunki Youtube - Oulun kaupunki Oulun kaupungin blogit Instagram Rss - Oulun kaupungin uutis-syöte
       

Lyhytosoite tälle sivulle www.ouka.fi/ajankohtaista