Ajankohtaista

< Takaisin

Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän ohjelma 2022

Katunäkymä ja liputus

Suomen itsenäisyyttä juhlitaan monin tavoin Oulussa itsenäisyyspäivänä ja sen aattona 5.–6.12.

Itsenäisyyspäivä 6.12. alkaa kunnialaukauksilla ja lipunostolla Linnansaaressa klo 9. Kunnianosoitukset muistomerkeillä tapahtuvat tuomiokirkon kirkkotarhassa klo 9.45 ja Oulun hautausmaalla klo 11.30. Itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset ovat klo 10. Oulun kaupungin itsenäisyyspäivän kaikille avoin kansalaisjuhla alkaa Madetojan salissa klo 13.

Perinteistä itsenäisyyspäivän ohjelmaa on vielä kansalaisjuhlan jälkeenkin. Ylioppilaiden soihtukulkue lähtee kauppatorilta Oulun hautausmaan sankarimuistomerkille klo 17.30 ja ylioppilaskunnan kuoro Cassiopeia esiintyy Rotuaarin lavalla n. klo 17.40. Oulun tuomiokirkossa on sävelhartaus klo 16.30.  

itsenäisyyspäivänä on juhlaliputus koko kaupungissa klo 8–20 sekä juhlavalaistus eli kaksi kynttilää ikkunalla, kodeissa ja laitoksissa klo 18–20. Itsenäisyyspäivän juhlavalaistuksen lisäksi Oulun kaupunki toivoo, että kaikki kiinteistöt, joissa on mahdollista säätää valaistusta, vaihtavat värimaailman sinivalkoiseksi. Valaisu alkaa 5. joulukuuta kello 18 ja päättyy 7. joulukuuta kello 9. Lisäksi itsenäisyyspäivän aattona voi järjestää lähimmäisten kanssa kahvihetken klo 14. 

Kaikki halukkaat voivat osallistua itsenäisyyspäivän ja sen aaton ohjelman toteuttamiseen. Koko itsenäisyyspäivän ja aaton ohjelma on koottu osoitteeseen ouka.fi/itsenaisyyspaiva . Ohjelmaan ehtii vielä ilmoittamaan avoimet itsenäistä Suomea juhlistavat yleisötilaisuudet, jotka järjestetään 5.-6.12.2022 välillä. Tilaisuuksien ilmoittaminen tapahtuu Oulun tapahtumakalenterin kautta. 

Jakolinkki

Ajankohtaista tietoa koronaviruksesta osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista