Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Ahmasjärven uimakopin siirtämistä harkitaan

Ylikiimingissä sijaitsevan Ahmasjärven rannalla on uimakoppi, jonka käyttö on todettu vähäiseksi. Uimakopissa on kaksi pukuhuonetta ja ulkopuolella ilmoitustaulu. Aikaisemmin kopilla on tapahtunut ilkivaltaa, esimerkiksi ikkunoita on rikottu. Näistä syistä harkitaan kopin luovuttamista liikuntapalveluiden käyttöön, jotta kopin voi siirtää paikkaan, jossa sillä olisi enemmän käyttöä. 

Alustavien kyselyiden perusteella uusi sijoituspaikka on löytynyt ja uimakopille on todellinen tarve. Jos siirto päätetään toteuttaa, uimakoppi voisi olla uudella paikalla jo vuoden 2020 kesällä. Koppia hallinnoi tällä hetkellä Oulun kaupungin yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut. 

Ahmasjärven uimaranta ja sen rakenteet on tehty järven kunnostushankkeessa vuodesta 2006 alkaen ennen kuntaliitosta. Luvan kunnostukseen haki taannoin Ylikiimingin kunta ja Oulun kaupunki on aloittanut kohteen kunnossapidon vuonna 2011. Järveä on kunnostettu aikaisemmin, sillä suoperäinen järvi on matala ja rannat soistuneet. Järven keskisyvyys on noin yhden metrin. Rannan rakenteiden ylläpitovelvoite on päättynyt vuonna 2018. 

Ahmasjärvi on myös kalastusalue. Kalastusmahdollisuus järvellä on tarkoitus säilyttää.

Palautetta Ahmasjärven uimakoppiin ja sen siirtämiseen liittyen voi antaa sähköpostilla osoitteeseen venla.honkala@ouka.fi tammikuun loppuun saakka. Kirjoita otsikkoon AHMASJÄRVEN UIMAKOPPI.

Lisätiedot:
Yhdyskunta- ja ympäristöpalvelut, Venla Honkala, p. 040 183 6026, venla.honkala@ouka.fi 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista