Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Asunnottomien yötä vietetään Oulussa Rotuaarilla 17.10.2021

Asunnottomien yötä vietetään jälleen Oulussa Rotuaarin aukiolla sunnuntaina 17.10.2021. Tapahtuma järjestetään kello 13-17 välisenä aikaan. Asunnottomien yön teemana on tänä vuonna ULKOPUOLELLA – Syrjäytynyt vs. syrjäytetty.

Asunnottomien yötä on vietetty vuodesta 2002 lähtien YK:n kansainvälisenä köyhyyden ja syrjäytymisen poistamiseen keskittyvänä päivänä lokakuun 17. päivänä. Asunnottomien yö -kansalaisliike tukee jokaisen perusoikeutta vakinaiseen asuntoon, omaan kotiin. Asunnottomien yö on yksi suurimmista sosiaali- ja terveysalan vuosittaisista tempauksista ja tapahtuma on uskonnollisesti ja poliittisesti sitoutumaton.

Asunnottomien yönä Rotuaarilla tarjotaan makkaran ja pullakahvien lisäksi tietoa asunnottomuudesta ja tarjolla olevista palveluista. Tilaisuuden avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Ohjelmassa on tuomiorovasti Satu Saarisen näkemystä asunnottomuudesta, paneelikeskustelua sekä musiikkiesityksiä mm. Tuohimaa Acousticin sekä Stepa & Mactopiaksen toimesta. Tapahtuman juontaa oululainen muusikko Maya. Asunnottomien yö huipentuu Kenttätien palvelukeskuksen (Nahkatehtaankatu 7) pihalle klo 19 tuliesityksen merkeissä. Esityksen järjestää Oulun seudun EHYT ry ja toteuttaa Tulikukka.

Asunnottomuus on Oulussa kasvava ongelma

Vuoden 2021 aikana Kenttätien palvelukeskuksessa on majoittunut 162 eri henkilöä. Kasvua on merkittävästi edelliseen vuoteen verrattuna. Vuonna 2019 perustetussa asunnottomien päiväkeskus Huilissa käy päivittäin keskimäärin 30-35 henkilöä. Luku perustuu koko vuoden asiakasmäärään. Kenttätien ulkopuolella majoittuvia asunnottomia tai asunnottomuutta aikaisemmin kokeneita käy päivittäin 5-10 henkilöä. ASTE-hankeen toimesta on tavoitettu 81 henkilöä (1.2.-30.9.2021), jotka ovat olleet sosiaali- ja terveyspalvelujen ulkopuolella. Heistä 13 henkilöä on pystytty auttamaan asunnon saamisessa.

Tapahtuma Facebookissa

Ara, Asumisen rahoitus ja kehittämiskeskus, tilastotietoa asunnottomuudesta

Järjestäjät: Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut, Aste-hanke, Nuorten ystävät - Verto-hanke, A-klinikkasäätiö, Katuklinikka-hanke, EHYT ry, Kriminaalihuollon tukisäätiö, Oulun ev.lut. seurakunnat, Suojatupa ry, Oulun A-kilta ry, OsNa ry, Vuolle setlementti – Via Vis -väkivaltatyö ja SPR Oulun piiri.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista