Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Asunnottomien yötä vietetään Rotuaarilla 17.10.2019

 
Asunnottomien yötä vietetään jälleen Oulussa Rotuaarin aukiolla 17.10.2019. Tapahtuma järjestetään kello 15–21. 
 
Asunnottomien yönä Rotuaarille nousee teltta, jossa tarjolla on makkaraa, kahvia ja pullaa sekä tietoa asunnottomuudesta ja olemassa olevista palveluista. 
 
Teltalla jaetaan myös kierrätettyjä lämpimiä vaatteita niitä tarvitseville. Vaatteita voi tuoda lahjoitettavaksi suoraan Rotuaarille tapahtuman aikana. 
 
Asunnottomien yö -tapahtumassa keskustellaan syrjäytymisestä ja sosiaalisesta huono-osaisuudesta. Tilaisuuden avaa kaupunginvaltuuston puheenjohtaja Juha Hänninen. Puhumassa on myös Oulun tuomiorovasti Satu Saarinen. Lavalla esiintyy päivän aikana iso joukko oululaisia muusikoita. Tapahtuman juontaa oululainen muusikko Maya.
 

Oulussa asunnottomia on lähes 100 

 
Oulussa oli 94 asunnotonta vuonna 2018. Heistä naisia oli 11 ja miehiä 83. Reilu viidennes asunnottomista oli nuoria alle 25-vuotiaita (21 alle 25-vuotiasta). Nuorten asunnottomien osuus on Oulussa hieman vähentynyt, sillä vuonna 2017 nuoria asunnottomia oli lähes kolmannes 97 asunnottomasta.  
 
Asunnottomista oululaisista pitkäaikaisasunnottomia oli 22. Pitkäaikaisasunnottomalla tarkoitetaan henkilöä, joka on ollut asunnottomana yli vuoden tai toistuvasti asunnoton kolmen vuoden ajan. Tiedot perustuvat valtakunnallisen tilastointipäivän 15.11.2018 tilanteeseen.
 

Kenttätien palvelukeskuksessa majoittunut 127 henkilöä tänä vuonna

 
Oulun kaupungin asunnottomien tilapäismajoitusyksikössä Kenttätien palvelukeskuksessa on majoittunut vuoden 2019 syyskuun loppuun mennessä 127 eri henkilöä. Heistä naisia oli 25 ja miehiä 102.  
 
Syyskuun alussa avattu asunnottomien päiväkeskus Huili on tavoittanut arkipäivisin keskimäärin 25 asiakasta päivittäin. Lähes joka päivä Huilissa on vierailut myös sellaisia henkilöitä, jotka eivät majoitu Kenttätien palvelukeskuksessa.
 
YK:n köyhyyden ja syrjäytymisen vastaisena päivänä 17.10. Asunnottomien yö -tapahtumia järjestetään ympäri Suomea. Tänä vuonna valtakunnallisena Asunnottomien yön teemana on ”varjojen naiset” eli naisten asunnottomuus.  Suomessa oli vuoden 2018 lopussa 5482 asunnotonta, joista yksineläviä oli 4882 ja perheitä 159. Naisia asunnottomista oli 1244, miehiä ‭4238‬. Pitkäaikaisasunnottomia oli 1 162.
 
Asunnottomien yön järjestää Oulussa päihdetyön yhteistyöverkosto, järjestäjinä ovat Oulun kaupungin hyvinvointipalvelut, A-kiltojen liitto, EHYT ry, DIAK, NA - Nimettömät Narkomaanit, Nuorten ystävät, Oulun A-kilta, Oulun seudun nuorisoasuntoyhdistys, Oulun ev.lut. seurakunnat, Suojatupa ry, SPR, Oulun ensi- ja turvakoti ry, Oulun kriisikeskus, A-klinikkasäätiö, Pohjois-Pohjanmaan sosiaali- ja terveysturvayhdistys, Kela sekä Kriminaalihuollon tukisäätiö.
 
 
 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista