Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Avi ei löytänyt moitittavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto on 30.6.2021 antanut valvontapäätöksen, joka koskee Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemiaa keväällä 2021. Aluehallintovirasto selvitti valvonta-asiana, oliko Oulun kaupunginsairaalassa menetelty virheellisesti tai epäasianmukaisesti niin, että potilasturvallisuus olisi vaarantunut.

Pohjois-Suomen aluehallintovirasto ei löytänyt moitittavaa Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemian hoidossa.

Aluehallintoviraston tekemän selvityksen perusteella Oulun kaupunginsairaalassa ei todettu sellaisia laiminlyöntejä tai epäasianmukaista toimintaa, joka olisi aiheuttanut yksittäisenä tapahtumana viruksen leviämisen. Aluehallintovirasto katsoo, että Oulun kaupunginsairaalassa on varauduttu käytettävissä olevien terveydenhuollon organisaation voimavarojen puitteissa koronavirusinfektioiden hoitoon. Aluehallintoviraston mukaan Oulun kaupunginsairaalassa tehdyt toimet koronaepidemian rajoittamiseksi ovat olleet asianmukaisia.

Aluehallintovirasto epäili potilasturvallisuuden vaarantuneen Oulun kaupunginsairaalassa, joten se otti asian selvitettäväkseen maaliskuussa 2021. Tämän jälkeen aluehallintovirastoon tuli asiaan liittyen myös useita epäkohtailmoituksia.

Oulun kaupungin terveysjohtaja Jorma Mäkitalon mukaan on hyvä, että tällaiset vakavat tapahtumat selvitetään ja tutkitaan perusteellisesti. ”Haluamme kiittää meidän työntekijöitä ammattitaitoisesta ja uhrautuvaisesta toiminnasta kevään vaikeassa ja vakavassa kriisitilanteessa”, Mäkitalo sanoo.               

Oulun kaupunginsairaalan koronaepidemia koski erityisesti saattohoito-osastoa, jossa hoidetaan vakavasti sairaita elämänsä loppuvaiheessa olevia potilaita. Osastolla todetaan tavanomaisena aikana keskimäärin 7–10 kuolemaa viikossa. Koronaepidemia levisi kaupunginsairaalan eri osastoille. Sairaalan koronaepidemiassa oli kaksi eri jaksoa, ja kevään aikana näissä epidemioissa todettiin yhteensä 23 potilaan kuolleen koronavirukseen liittyen. Useita potilaita ja sairaalan työntekijöitä sekä altistui että sairastui koronavirukseen. Aluehallintoviraston selvityksen mukaan kaupunginsairaala toimi epidemian hoidossa asianmukaisesti siitä huolimatta, että epidemia oli seurauksiltaan hyvin vakava.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista