Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Ekosysteemisopimuksilla osaamis- ja innovaatioperusteista kasvua Oulun alueelle

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala, Oulun yliopiston rehtori Jouko Niinimäki ja Pohjois-Pohjanmaan liiton maakuntajohtaja Pauli Harju pitävät tärkeänä kaupunkien ja valtion välisten ekosysteemisopimusten solmimista. Sopimuksilla tuetaan osaamis- ja innovaatiovetoista kasvua alueilla.

Oulun seudulla ekosysteemisopimusta toteutetaan Oulun Innovaatioallianssin strategian pohjalta. Oulu innovaatioallianssin tulevaisuuden strategian linjausten valmistelu vuosille 2021-27 on käynnissä. Strategia on tarkoitus hyväksyä vielä kesäkuussa toimeenpanoa varten.

Suomi ja Oulu tarvitsevat nopeita elvytystoimenpiteitä, mutta myös pitempiaikaisesta suunnitelmaa luoda osaamisperusteista kasvua. Oulun innovaatioallianssi ja ekosysteemisopimukset vaikuttavat merkittävästi alueemme tulevien vuosien edellytyksiin luoda uusia työpaikkoja.

Oulun innovaatioallianssi on Oulun kaupungin, Oulun yliopiston, Oamkin, Osekkin, VTT:n, PPSHP:n, Luken ja Technopolis Oyj:n yhteenliittymä. Allianssin jäsenet ovat sitoutuneet keskittämään toimintaansa sovituille innovaatioaloille, investoimaan sovittuihin infrastruktuureihin ja kehittämään mekanismeja yhteiseen käyttöön.

Lisätietoja:

Oulun kaupungin innovaatiopäällikkö Aarne Kultalahti, aarne.kultalahti(at)ouka.fi, puh. 044 703 1239

 

Oulussa 7.4.2020

Päivi Laajala, Oulun kaupunginjohtaja
Pauli Harju, Pohjois-Pohjanmaan maakuntajohtaja
Jouko Niinimäki, Oulun yliopiston rehtori

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista