Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Haluamme sinun ideasi! Miten sinä käyttäisit 20 000 euroa turvallisuuteen ja tasa-arvoon? Tule mukaan päättämään

Oulun kaupungin kuntalaisvaikuttaminen ja yhteisötoiminta etsii ehdotuksia Oulun ja oululaisten turvallisuuden ja tasa-arvon edistämiseen. Oulussa kokeillaan tämän syksyn aikana osallistuvaa budjetointia. Asukkaiden päättämiin tasa-arvoon ja turvallisuuteen liittyviin tarkoituksiin on varattu 20 000 euroa.   

Osallistu työpajoissa

Loka-marraskuun aikana järjestetään neljä osallistuvan budjetoinnin työpajaa: kaksi turvallisuus-teemalla ja kaksi, joiden aiheena on tasa-arvo. Työpajoissa ideoidaan yhdessä, kehitetään ehdotuksia eteenpäin ja työpajojen päätteeksi äänestetään, mitkä ehdotukset toteutetaan. Vaikuttavimpiin turvallisuus-aiheisiin ideoihin käytetään 10 000 euroa ja tasa-arvo-aiheisiin 10 000 euroa. Kaikille avoimiin työpajoihin voi tulla mukaan milloin vain. Äänestämään pääsevät kaikki 12 vuotta täyttäneet oululaiset.  

Turvallisuus:  
Työpaja 1: 17.10. klo 17–20 Rajakylän koulu (Ruiskukkatie 4-6) 
Työpaja 2 ja äänestys: 31.10. klo 17–20 Rajakylän koulu   

Tasa-arvo: 
Työpaja 1: 8.11. klo 17–20 Merikosken koulun Merituulen yksikkö (entinen Terva-Toppilan koulu, Kauppaseurantie 2)
Työpaja 2 ja äänestys: 22.11. klo 17–20 Merikosken koulun Merituulen yksikkö

Voit halutessasi antaa ideasi ennakkoon perusteluineen Meijän kaupunni –mobiilisovelluksen kautta tai sähköpostitse kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Sara Inkeröiselle (sara.inkeroinen(at)ouka.fi)

Ideoiden on oltava kaupungin arvojen (rohkeus, reiluus ja vastuullisuus) mukaisia. Ideoiden tulee myös olla toteutettavissa vuoden 2018 aikana kaupungin toimivallan puitteissa tai niille tulee olla sitoutunut toteuttaja.  

Uusi kokeilu Oulussa 

Osallistuvaa budjetointia kokeillaan tässä muodossaan Oulussa ensimmäistä kertaa. Osallistuvan budjetoinnin tavoitteena on lisätä asukkaiden vaikuttamis- ja osallistumismahdollisuuksia sekä hyödyntää heidän osaamistaan ja asiantuntemusta kaupungin kehittämisessä. YK on valinnut osallistuvan budjetoinnin yhdeksi maailman parhaista käytännöistä kuntien demokratian kehittämiseksi.  

Lisätietoja:
Kuntalaisvaikuttamisen koordinaattori Sara Inkeröinen,
044 703 1696, sara.inkeroinen@ouka.fi
https://www.ouka.fi/oulu/yhteisotoiminta/osallistuva-budjetointi

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista