Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu Sote Labs finalistina Euroopan komission kilpailussa

Oulu Sote Labs on edennyt finaaliin Euroopan komission järjestämässä RegioStars Awards-kilpailussa.

Euroopan komissio palkitsee vuotuisessa RegioStars Awards -kilpailussa hankkeita, joissa kehitetään huippuosaamista ja uusia lähestymistapoja aluekehityksen alalla. Oulu Sote Labs eteni 24:än finalistin joukkoon kilpailukategoriassa terveyspalvelujen nykyaikaistaminen.

Oulu Sote Labs -hankkeessa rakennettiin terveysteknologian ja hyvinvointipalvelujen innovointi-, testaus- ja kehitysympäristö OuluHealth Labs. Se tarjoaa yrityksille todenmukaisen ympäristön tuotekehityksen eri vaiheisiin. Lisäksi se mahdollistaa sosiaali- ja terveysalan ammattilaisten työssä syntyneiden ideoiden käytäntöön viemisen.

Kehitystyö on tehty yhteistyössä Oulun kaupungin, Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin ja Oulun ammattikorkeakoulun kanssa. Hanke rahoitettiin Euroopan aluekehitysrahasto varoista, rahoittajana oli Pohjois-Pohjanmaan liitto. 

Esikuvana Kaakkurin teknologiaterveyskeskus

”Oulu on terveysteknologian kehitystyössä pitkällä, sillä OuluHealth Labs -hankkeen taustalla oleva idea syntyi Oulun kaupungissa jo vuonna 2008, kun kehitimme teknologiaterveyskeskusta Kaakkuriin. Siellä terveydenhuollon ammattilaiset pääsivät mukaan teknologian kehitykseen. Kun sairaalan uudistamista ryhdyttiin pohtimaan, kehitimme ideaa yhteistyökumppaneidemme kanssa eteenpäin”, kertoo Oulun kaupungin apulaisylilääkäri Eila Erkkilä.

Tänä vuonna RegioStars Awards -kilpailuun lähetettiin 199 hankehakemusta, joista riippumaton raati valitsi kilpailun finalistit 9. heinäkuuta. Muut kilpailukategoriat ovat digitalisaation edistäminenviher- ja rannikkoalueiden yhdistäminen rakennettuun ympäristöön kestävällä tavallaeriarvoisuuden ja köyhyyden torjuminen ja ilmastokestävä kaupunkirakentaminen.

Regiostars 2019-palkintoseremonia pidetään Brysselissä 9. lokakuuta.

Pääset äänestämään ja tutustumaan kilpailuun Euroopan komission sivuilla.

Lisätietoja hankkeesta löydät täältä.

Kuvassa logoja. Hanke rahoitettiin Euroopan aluekehitysrahaston varoista.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista