Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala vieraili tällä viikolla Japanissa

kaupunginjohtaja_Japanissa

 

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala on vieraillut tällä viikolla Japanissa ja allekirjoittanut kaksi kaupunginhallituksen hyväksymää yritysyhteistyösopimusta japanilaisten tahojen kanssa.

Sendain kaupungin kanssa Oulu jatkaa jo toista kymmentä vuotta sitten alkanutta yritysyhteistyötään, jossa nyt allekirjoitetun sopimuksen mukaan keskitytään jatkossa ICT- ja pelialan, startup-yrittäjyyden, terveydenhuollon ja kulttuurin aloilla. Yhteistyön alussa pääasiallinen teema oli hyvinvointiliiketoiminnan kehittäminen, ja se on laajentunut esimerkiksi pelialan ja kulttuurin toimialoille. Sendaissa on järjestetty muun muassa Polar Bear Pitching ja Ilmakitaransoiton MM-karsinnat, ja siten nämä oululaiset tapahtumat ovat saaneet myös japanilaiset liikkeelle.

- Olen erityisen ilahtunut, että teemme kulttuurista yhteistyötä, sillä yksi Euroopan kulttuuripääkaupunkihaun valintakriteereistä on kansainvälisyys. Pormestari Kazuko Kohri kertoi Sendain mielellään auttavan meitä hankkeessamme, Päivi Laajala kertoi.

Yhteistyö Kanagawan prefektuurin kanssa on uudempi avaus. Alueen pääkaupungissa Yokohamassa allekirjoitettiin muistio (Memorandum of Understanding) terveydenhuollon ja erityisesti ikääntymisen haasteiden kohtaamisesta yhteistyössä. OuluHealth on valittu kumppaniksi japanilaisten kehittämään konseptiin, jonka tavoite on edistää ihmisten tervettä ja hyvää elämää.

Tänä vuonna tulee kuluneeksi tasan sata vuotta siitä, kun Suomi ja Japani solmivat diplomaattiset suhteet. Oulu oli Suomen kaupungeista ensimmäinen, joka sopi virallisen yhteistyösuhteen japanilaisen kaupungin kanssa, yli tavanomaisen ystävyyskaupunkitoiminnan.

 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista