Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Oulu-apu käynnistyy vanhusten tarpeiden kartoittamisella

Oulun kaupunki yhteistyökumppaneineen aloittaa Oulu-avun. Oulu-apu on matalan kynnyksen apua, jolla pyritään turvaamaan oululaisten arjen apu koronasta johtuvan poikkeustilanteen vuoksi. Apu pyritään turvaamaan erityisesti heikommassa asemassa oleville ja riskiryhmiin kuuluville.  Oulu-apua antavat yhteistyössä Oulun kaupunki, seurakuntayhtymä, asukastuvat ja järjestöt.

Oulu-apu käynnistyy vanhusten tilanteen kartoittamisella tiistaina 31.3. Tänä vuonna 80 vuotta täyttäville ja sitä vanhemmille oululaisille soitetaan ja kartoitetaan heidän tilannettaan arjessa pärjäämisen osalta. Tavoitteena on saada henkilökohtainen yhteys puhelimitse kaikkiin tähän ikäryhmään kuuluviin. Laitoshoidossa tai tehostetussa palveluasumisessa asuville ei soiteta.

Oulu-avun nimissä soittava henkilö voi olla Oulun kaupungin, seurakuntayhtymän tai Höyhtyän Välkkeen työtekijä tai vanhusneuvoston edustaja. Vanhusten toivotaan vastaavan puhelimeen tämän viikon aikana.

Oulun kaupungin työtekijä ottaa vanhukseen uudelleen yhteyttä, jos ensimmäisessä puhelussa herää huoli hänen selviytymisestään nykyisessä poikkeustilanteessa. Mikäli henkilöä ei tavoiteta soittamalla, Oulun kaupungin sosiaali- ja terveysviranomaiset tarkastavat hänen tilanteensa. Näin toimien varmistetaan, että jokaisen ikäihmisen tilanne pystytään kartoittamaan ja tarvittava tuki järjestämään.

Oulu-apuun kuuluu vanhusten tilanteen kartoittamisen ohella myös ruoka- ja asiointiapua, neuvontaa sekä keskusteluapua ja psyykkistä tukea.

Oulu-apu antaa oululaisille arjen apua. Siihen ei kuulu koronaan liittyvä muu ohjeistaminen tai sairaanhoito. Koronaan liittyvä neuvonta on koottu koronasivustolle: www.ouka.fi/korona.  

Oulu-avulle avataan omat nettisivut 30.3. alkavalla viikolla osoitteeseen: www.ouka.fi/oulu-apu

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista