Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Itsenäisyyspäivän ajan ohjelma Oulussa on täydentynyt

Suomen itsenäisyyspäivää juhlistetaan Oulussa sekä perinteikkäästi että myös uusilla tavoilla. Oulun kaupunki on pyytänyt tapahtumajärjestäjiä ilmoittautumaan ja koonnut itsenäisyyspäivän ajan tapahtumat kokonaisuudessaan sivulle www.ouka.fi/itsenaisyyspaiva

Oulussa perinteisiä itsenäisyyspäivän juhlinnan tapoja ovat edelleen lipunnostot ja kunnialaukkaukset Linnansaaressa, itsenäisyyspäivän jumalanpalvelukset, sävelhartaus Tuomikirkossa ja ylioppilaiden soihtukulkue. Uusina ohjelmanumeroina mukaan tulevat esimeriksi kahvitilaisuus sotiemme veteraaneille ravintola Preludissa Madetojan salilla, itsenäisyyspäivän sauna ja Suomi 101 –juoksu.

Koivurannan saunalautalla on mahdollisuus itsenäisyyspäivän juhlasaunaan torstaina 6.12. kello 12-18. Saunamaksulla käytössä on ulkoporeamme ja joki. Suomi 101 Oulussa –juoksu juostaan 6.12. kello 12, jolloin Suomen kunniaksi juostaan Suomen muotoinen lenkki Oulun alueella. Oulun sarjakuvakeskus järjestää isänmaallisen sarjakuvatapaamisen torstaina 6.12. kello 18- 21 Snooker Timessa, mukana on itsenäisyyspäivään liittyvää erityisohjelmaa.

Itsenäisyyspäivän ohjelmassa on mukana myös musiikkia monella eri tavalla. Galleriassa soi – itsenäisyyspäivän aaton galleriakonsertti keskiviikkona 5.12. Galleria Kajastessa: Madetojan musiikkilukion oppilaat esittävät kotimaisen klassisen musiikin klassikoita Pekka Parviaisen Verso-näyttelyn yhteydessä. Oulun yliopiston ylioppilaskunnan sekakuoro Cassiopeia esiintyy torstaina 6.12. kello 17.45 kaupungintalon portailla. Lisäksi on tarjolla useita konsertteja esimerkiksi Oulu Sinfonialla ja Tuomiokirkossa.


Itsenäisyyspäivän aaton 5.12. ohjelmassa on yhteinen kahvihetki työpaikoilla ja muissa kahviporukoissa kello 14 maissa. Sinivalkoinen valaisu alkaa itsenäisyyspäivän aattona 5.12. kello 18 ja päättyy 7.12. kello 9. Juhlaliputus on koko kaupungissa torstaina 6.12. kello 8-20.

 

Lisätiedot:

tuottaja Janita Jämsén, Oulun kaupunki, puh. 050 361 7924

tapahtumakoordinaattori Vesa Pynttäri, Oulun kaupunki, puh. 044 703 1130

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista