Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kaupungin johtoryhmä: Maskisuosituksesta yleisissä tiloissa voidaan luopua

Oulun koronaepidemiatilanne on rauhallinen. Alueellinen koordinaatioryhmä linjasi eilen 15.6. kokouksessaan, että epidemian suhteen ollaan perustasolla koko Pohjois-Pohjanmaan alueella.

Kaupungin johtoryhmä kokoontui tänään 16.6. linjaamaan koronasuosituksista Oulun kaupungissa. Johtoryhmä linjasi, että kaupungin maskisuositus päivitetään vastaamaan THL:n perustason luokitusta:

* Maskisuostus ei ole enää voimassa yleisesti sisätiloissa (esim. työpaikoilla, yleisissä tiloissa).
* Maskien käyttöä suositellaan edelleen joukkoliikenteessä, koronatestiin mentäessä ja ennen testituloksen valmistumista, ulkomailta tullessa sekä sote-henkilöstölle työssään.
* Maskia suositellaan käytettäväksi tilanteissa, joissa 1 metrin etäisyyden pitäminen on vaikeaa.

Johtoryhmä muistuttaa, että suositus etätyöstä sekä etäkokouskäytännöistä jäävät voimaan. Kaupungin kokoustilojen henkilömäärää koskevat rajoitukset pidetään voimassa.

Oulun kaupungin johtoryhmä kiittää kaikkia kaupunkilaisia Oulun hyvästä koronatilanteesta. Oululaiset ovat noudattaneet ohjeita, suosituksia ja rajoituksia hyvin ja olleet niiden suhteen huolellisia, kärsivällisiä ja ymmärtäväisiä. Koronapandemia ei ole kuitenkaan ohi, ja kaikkien ikäryhmien on syytä ottaa kesän aikana koronarokote. Vain riittävä rokotekattavuus mahdollistaa yhteiskunnan palaamisen normaaliin arkeen kesän jälkeen.

Kaupungin julkaisema koronaepidemian viikkotiedote on tauolla viikosta 24 alkaen heinäkuun ajan. THL:n päivittyvät luvut löytyvät koko kesän ajan osoitteesta www.ouka.fi/korona.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista