Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kaupunginjohtaja Päivi Laajalan museoharjoittelupäivä Luupissa

 

Oulun kaupunginjohtaja Päivi Laajala on tänään museoharjoittelussa Museo- ja tiedekeskus Luupissa. Kaupunginjohtajan osallistuminen museotyöhön liittyy valtakunnalliseen Suomen museoliiton Poliitikon museoharjoittelu -teemaviikkoon.

Laajalan harjoittelu käynnistyi Luupin kokoelmatiloihin tutustumisella. Valtava määrä historiallista esineistöä herätti paljon kysymyksiä ja keskustelua: Miten kokoelmia kartutetaan? Mitä esineitä toivotaan kokoelmiin? Mitä esineitä on jo ihan liikaa? Laajala pääsi myös kokeilemaan kokoelman pienesineistön inventointia, järjestämistä ja pakkaamista. Lisäksi käytiin katsomassa Radisson-hotellin työmaalta tehtyä hylkylöytöä.

Iltapäivällä kaupunginjohtaja kahvitteli Tietomaan henkilökunnan kanssa. Kahvipöydässä rupateltiin tiedekeskuksen tulevien näyttelyiden ja jättielokuvan lisäksi myös kinkkisemmistä aiheista kuten kaupungin taloustilanteesta. Lisäksi Laajala haastatteli tiedekeskusvierasta meneillään olevaan asiakaskyselyyn.

Harjoittelupäivän viimeisenä käyntikohteena oli Oulun taidemuseo, jossa Laajala tutustui kepparitila Ratsutila Laukkaan ja sen pörröisiin asukkaisiin, jotka olivat hänelle lapsuudesta tuttuja. Tosin silloin keppihevoset tehtiin usein vanhoista villasukista. Päivän päätteeksi leikiteltiin leteillä viimeistä päivää avoinna olevassa Crazy hair pop up -hiuspisteessä.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista