Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kesän Sauna valittiin Oulun valtuustokauden 2013-2016 parhaaksi hyvinvointiteoksi

Oulun kaupunginhallitus valitsi Kesän Saunan valtuustokauden 2013–2016 parhaaksi hyvinvointiteoksi kokouksessaan 22.5.2017. Kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen luovuttaa Paras Hyvinvointiteko -kunniakirjan 31.5.2017 Kesän Saunalle.

Kesän Sauna on kaupunkilaisten ideoima, rakentama ja ylläpitämä palvelu kaupunkilaisille. Valintaa parhaaksi hyvinvointiteoksi kaupunginhallitus perustelee sillä, että Kesän Sauna on erinomainen esimerkki siitä, mitä spontaani yhdessä toimiminen saa aikaan. Lauttasauna rakennettiin kaikille avoimissa talkootapahtumissa. Saunan lämmittämisestä vastaa talkoolämmittäjien yhteisö, johon kaikki halukkaat ovat tervetulleita. Saunomaan ovat tervetulleita niin kaupunkilaiset kuin matkailijatkin. Kesän Sauna on tarjonnut väylän yhteisöllisyyteen ja yhdessä tekemiseen. Saunomisella on myös tunnetusti hyviä terveysvaikutuksia. Lisäksi Kesän Saunalla on pidetty talkooperiaatteella erilaisia kulttuuritapahtumia. Kesän Sauna on elvyttänyt Oulussa yleisten saunojen kulttuuria, ja se on tällä hetkellä ainut yleinen sauna Oulussa. Kaupunginhallitus toteaa, että Kesän Sauna täyttää kaikkiaan erinomaisesti tunnustukselle asetetut kriteerit.

Oulun kaupunki haki valtuustokauden 2013-2016 parhaaksi hyvinvointiteoksi tekoa, jolla on tuettu esimerkiksi tervettä ja liikunnallista elämäntapaa, vähennetty yksinäisyyttä tai lisätty yhteisöllisyyttä. Muita valintakriteereitä olivat teon tai toiminnan toimivuus ja vaikuttavuus, hyödynnettävyys, yleistettävyys, innovatiivisuus sekä ajankohtaisuus.

Valinnan kriteerit perustuivat kaupunkistrategian kuntalaisten hyvinvoinnin parantamiseksi asetettujen tavoitteiden käytännön toteuttamiseen.

Oulun kaupunki sai 12 ehdotusta valtuustokauden hyvinvointiteoiksi. Muut ehdotukset olivat JS Hercules ry ja Lähirähinä, Lasten Tour de Kids –pyöräilyetapit, Seniorikortti ja seniorikortin ikä 65-vuoteen ja Tuija Pohjola, Lastenkulttuurin viikonlopputakuu, Oulu lupaa lapsille!, Rytmimusiikin Ystävät ry ja sen senioreille järjestämät Rytmiä Elämään –tapahtumat, Oulun Eläkkeensaajat ry:n Ikäihmisten Olohuone –hanke, Oulun seudun omaishoitajat ja läheiset ry:n Ommaiskahvilatoiminta, Klubitalo Pönkä, Nuorten Ystävät,  Oulun maahanmuuttajien parissa työskentelevä Toppila Center ja hankkeen vetäjä Mikko Saukkonen, Lintulammen asukasyhdistys / Höyhtyän Välke sekä Oulunsalon Terveyspiste ja Annikki Lämsä.

Kaupunginhallitus päätti kokouksessaan 16.1.2017, että Oulun kaupunki valitsee valtuustokauden parhaan hyvinvointiteon. Ehdotuksen valtuustokauden parhaaksi hyvinvointiteoksi sai tehdä kuka tahansa yksityisenä henkilönä, ammattinsa puolesta, asiakkaana sekä järjestön tai muun yhteisön nimissä. Saapuneet ehdotukset arvioi esiraati, jossa oli edustajat vanhus-, vammais- ja maahanmuuttajaneuvostosta, mielenterveys- ja päihdeneuvostosta, Oulun nuortenedustajistosta sekä Oulun kaupungin hyvinvointipalveluista ja yhteisötoiminnasta.

 

Lisätiedot medialle:
kaupunginhallituksen puheenjohtaja Riikka Moilanen, puh. 044 703 1106

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista