Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kirjastot, museot ja muut kulttuurilaitokset voivat avata ovensa ja aikuisten ryhmäharrastukset ulkona sallitaan 10.5.2021 alkaen Oulussa

Koronarajoituksia puretaan Oulussa lisää ensi viikosta alkaen.

Yleisötilaisuuksiin tarkoitetut tilat, kuten museot ja muut kulttuurilaitokset voivat avata ovensa Oulussa 10.5.2021 alkaen. Tietomaa voi avata ovensa koululaisryhmille 10.5.2021 alkaen, muille asiakkaille se pysyy suljettuna 16.5.2021 saakka. Kirjastot voivat palvella normaalisti 10.5.2021 alkaen.

Kaikissa julkisissa tiloissa terveysturvallisuus on otettava huomioon. Tarkka avautumispäivä kannattaa tarkistaa kulttuurilaitoksen verkkosivulta.

Ulkoliikuntapaikat avataan myös aikuisille ryhmämuotoiseen harrastamiseen 10.5.2021 alkaen. Liikuntapalveluiden myöntämät varatut vuorot lähtevät siten pyörimään normaalisti kaupungin ulkoliikuntapaikoilla. Harrastusryhmien on huomioitava aiemmin annetut koronaohjeet harrastusryhmille.

 

Oulussa on 10 hengen kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksille 16.5. saakka

Muutoin Oulun kaupungissa voimassa olevat koronarajoitukset ja suositukset pysyvät ennallaan 16.5. saakka.

Oulun kaupungin alueella kielletään sisä- ja ulkotiloissa järjestettävät yleisötilaisuudet ja yleiset kokoukset, joiden osallistujamäärä ylittää 10 henkilöä. Määräys on voimassa 16.5.2021 saakka. Tämä tarkoittaa siis sitä, että Oulun kaupungin alueella pysyy 10 hengen kokoontumisrajoitus yleisötilaisuuksien osalta 16.5. saakka, vaikka aluehallintovirasto päättäisikin lieventää kokoontumisrajoituksia 10.5. alkaen. Tämä johtuu siitä, että Oulu on edelleen koronaepidemian kiihtymisvaiheessa. Yleisötilaisuudella tarkoitetaan tilaisuutta, johon voi tulla kuka vain ja jonka osallistujamäärää ei tiedetä etukäteen, tarkempi määrittely löytyy Aluehallintoviraston sivulta.

Uimahallit ja kaupungin liikuntapaikkoja pidetään auki lasten ja nuorten harrastustoimintaan, terapia- ja kuntoutusryhmille, lähetteellä kuntoutukseen tuleville, liikunta-avustajakortin omaaville sekä kilpaurheilijoille. Kuntosaleja ja uimahallit ovat avoinna myös 65 vuotta täyttäneille. Muille tilat pysyvät suljettuina ainakin 16.5.2021 saakka. Peruskoulut ja toisen asteen oppilaitokset (lukiot ja ammatilliset oppilaitokset) ovat normaalisti lähiopetuksessa.

Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset löytyvät kaupungin koronasivulta www.ouka.fi/korona kohdasta Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset.

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista