Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kokoonnu verkossa, älä kylillä! - Nuorisotyö on nyt verkossa

Lasten ja nuorten kokoontumisia koskevat samat rajoitukset kuin aikuisiakin. Kuten Oulun poliisikin somessa haastaa, kokoonnu verkossa, älä kylillä. Tämä tarkoittaa sitä, ettei lasten ja nuorten ole turvallista kokoontua yli 10 henkilön ryhmissä esim. puistoihin, liikuntapaikkoihin, koulujen pihoille, päiväkotien pihoille, kauppakeskukseen tai kauppoihin.

Jokaisella aikuisella on vastuu noudattaa omaehtoisesti hallituksen ohjeistuksia kokoontumisrajoituksista ja sosiaalisen etäisyyden pitämisestä. Aikuisten vastuulla on huolehtia, että myös lapset noudattavat niitä. Myös lasten ja nuorten tulee välttää lähikontakteja ja säilyttää fyysinen etäisyys. Nykyinen tilanne vaatii vanhemmilta valppautta niin ohjeistamisen kuin valvonnan osalta.  

Keskustelun helpottamiseksi nuorten kanssa voi katsoa suositun tubettajan Roni Bäckin tekemän videon koronasta. Pienempien lasten kanssa voi käyttää apuna Unicefin vinkkejä koronasta puhumiseen. Lasten ja nuorten omaa vastuuta muiden terveydestä ja turvallisuudesta on syytä korostaa.  
 

Nuorisotyötä verkossa

Oulun nuorisotalot ovat sulkeneet toistaiseksi ovensa, mutta nuorisotyöntekijät ovat silti mukana arjessa. Oulun kaupunki panostaa nyt poikkeustilanteessa verkossa tapahtuvaan nuorisotyöhön. Alle on koottu paikkoja, jonne lapset ja nuoret voivat kokoontua verkossa. Verkossa heidän kanssaan työskentelee luotettavia ja turvallisia aikuisia eli nuorisotyöntekijöitä sekä myös muita ammattilaisia.

Jalkautuvalla nuorisotyöllä kaupunki ja yhteistyökumppanit pyrkivät ohjaamaan lapsia ja nuoria noudattamaan hallituksen ohjeita, mikäli nuorisotyöntekijät havaitsevat ohjeiden vastaista toimintaa.  

Nuorisotyöntekijät ovat tavoitettavissa eri sosiaalisen median kanavilla. Verkkotyön lisäksi voit saada yksilöohjausta nuorisotyöntekijältä video- tai äänipuhelun välityksellä. Ole rohkeasti yhteydessä pienissä tai isoissa asioissa. Laita viestiä tai soita, linjat ovat auki!


Oulun kaupungin nuorisopalvelut
www.ouka.fi/nuoret
Instagram: @nuortenoulu
Facebook: Nuorten Oulu
Discord: https://discord.me/nuortenoulu

Nuorisotilat
Nuorisotalot toimivat Instagramissa, Facebookissa, Tiktokissa, Discordissa, Whatsappissa sekä Snapchatissa. Kurkkaa oman alueesi nuorisotalon somekanavat ja viikko-ohjelmat nuorisotalojen omilta sivuilta. Lisäksi osa nuorisotaloista tarjoaa “verkkonuokkaria” alakouluikäisille (1.-6. lk.) Microsoft Teams -työkalulla.

Oulun nuorisotilojen kotisivut: www.ouka.fi/oulu/nuoret/nuorisotilat
 

Jalkautuva nuorisotyö

Kaasi-tiimi
Monikulttuurinen nuorisotyö puh. 040 6265849
Verkkonuorisotyö puh. 040 4871650
Kohdennettu nuorisotyö, seksuaalineuvonta puh. 040 6248165


Muu toiminta

Maikkulan Studio puh. 040 5709334 (myös Whatsapp)

Byströmin Ohjaamo puh. 050 599 2293 arkisin klo 9-16 verkossa ja puhelimitse

Byströmin chat ma-pe klo 12-16 sekä klo 20-22

Oulun nuorten työpajat

 

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista