Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kolme uutta liikennevaloristeystä Ouluun kesällä 2021

Kesän ja syksyn 2021 aikana Oulun kaupunkikuvaan ilmestyy kolme uutta liikennevaloliittymää, ja lisäksi muutamaan kohteeseen toteutetaan pieniä muutoksia kaistajärjestelyiden muuttuessa.

Oulunporttiin aukeaa moottoritien alikulun valmistumisen myötä uusi yhteys Metsokankaantieltä. Metsokankaantien ja Pesätien liittymä valo-ohjataan varmistamaan turvallinen ja sujuva liikkuminen uuden liittymän kautta. Liikennevalourakan on määrä valmistua heinäkuun loppuun mennessä.

Maikkulan yrityskylän kohdalle, Oulunlahdentien ja Haaransuontien liittymä muutetaan nelihaaraiseksi. Liittymään rakennetaan tarvittavat kääntymiskaistat ja liikennevalot. Paitsi että muutos helpottaa yrityskylän suunnalta päätien liikenteeseen liittymistä, tuo se parannuksen myös Iinatin kuntoradan käyttäjille. Uuden Ellinmaan puolelle rakennetavan yhteyden kautta ohjataan jatkossa kuntoradan käyttäjät turvallisesti uudelle kuntoradan pysäköintialueelle, nykyisen pysäköintialueen ja liittymän poistuessa käytöstä. Urakka valmistuu syksyn 2021 aikana.

Höyhtyälle Joutsensillan itäpään, Joutsentien ja Paljetien, turvattomaksi koettu liittymä muutetaan myös liikennevalo-ohjatuksi. Kohteessa etenkin jalankulun ja pyöräilyn turvallisuus paranee liikennevalojen rakentamisen myötä. Rakennusurakka valmistuu syksyllä 2021.

Lisäkaistoja myös Elektroniikkatielle

Uusien liikennevaloliittymien lisäksi kaupunki rakentaa lisäkaistoja, joiden myötä myös kohteiden liikennevalo-ohjaus päivitetään muuttuneeseen tilanteeseen. Merkittävin muutos toteutetaan Linnanmaalla Elektroniikkatiellä, missä uusi pelastuslaitos aloittaa syksyllä 2021 toimintansa. Elektroniikkatielle, Haukiputaantien liittymään, rakennetaan lisäkaista, jolla osaltaan turvataan kriittisten hälytysajojen sujuminen kohteessa.

Pelastuslaitoksen hyökkäysliittymiin rakennetaan Raksilan paloaseman kohdalta tuttu varoitusvalojärjestelmä, millä varmistetaan pelastuskaluston turvallinen ja sujuva pääsy tehtäviinsä muun liikenteen häiritsemättä sitä. Hälytysajojen sujuvuus toki varmistetaan Oulussa kehitetyllä ja kaikissa liikennevaloissa käytössä olevalla hälytysajoneuvojen etuusjärjestelmällä nimeltään HALI.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista