Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Korona­tilanne Oulussa vappuaattona 30.4.

Korona­tilanne Oulussa 30.4. – vappua kannattaa viettää vastuullisesti

Oulu on koronaepidemian kiihtymisvaiheessa.

Oulun kaupunki kehottaa vastuulliseen vapun viettoon. Kiihtymisvaihe Oulussa tarkoittaa, että kuntalaisten on hyvä välttää vappunakin etenkin sisätiloissa tapahtuvia oman ruokakunnan ulkopuolisia kontakteja.

Koronaepidemia ei ole vielä Oulussa ohi, ja nyt jokainen voi käyttäytymisellään vaikuttaa siihen, millainen toukokuu koronan suhteen on tulossa, ja missä määrin rajoitteiden ja suositusten purkamista voidaan jatkaa. Käsihygieniasta, maskeista ja turvaväleistä on syytä huolehtia. Lievissäkin oireissa on pidättäydyttävä työhön, kouluun ja harrastuksiin menosta siihen asti, että on käynyt testissä ja saanut negatiivisen testituloksen.

Kaupun­gin­sai­raalan ja Oysin epidemia

Kaupunginsairaalassa on ollut uusi koronavirusepidemia 22.4. alkaen. Epidemia liittyy Oulun yliopistollisessa sairaalassa tapahtuneisiin altistumisiin ja tartuntoihin. Eilisen 29.4. tiedotteen jälkeen kaupunginsairaalassa on tullut tietoon kolme uutta potilastartuntaa osastolla B3. Tartunnat ovat ilmenneet karanteenissa olevilla potilailla. Oulun yliopistollisessa sairaalassa on tullut tietoon yhden työntekijän tartunta. Jatkotartuntoja tähän epidemiaan liittyen on tullut ilmi kaksi.

Tähän mennessä kaupunginsairaalassa on nyt koronatartunnan saanut 15 potilasta ja 8 työntekijää, osastoilla B3 ja G3. Jatkotartuntoja sairaalan ulkopuolella on tullut ilmi yhteensä 14. Muissa kaupunginsairaalan, Hiirosen kodin, kotihoidon tai yksityisen palveluasumisen yksiköissä ei ole ilmennyt tartuntoja.

Täydet torjuntatoimet ovat käynnissä jatkotartuntojen estämiseksi Pohjois-Pohjanmaan sairaanhoitopiirin kanssa yhteistyössä. Sekä henkilökuntaa että potilaita testataan toistuvin kierroksin. Kaupunginsairaala on vierailukiellossa. Sairaalan henkilökuntatilanne on parantunut tänään, mutta sairaala toimii edelleen supistetusti.

Korona­ro­ko­tukset Oulussa

Tällä hetkellä rokotetaan 60-vuotiaita (vuonna 1959 syntyneet) ja sitä vanhempia sekä riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvia 16-vuotiaita ja sitä vanhempia. Tällä viikolla annettavista rokotteista noin 1100 on AstraZenecaa, 4800 Pfizeria ja 1200 annosta Modernan rokotetta.  Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Lue lisää: www.ouka.fi/koronarokotukset

Korona­tilanne vappuaattona 30.4.

Tämän päivän 8 tartunnasta tartuntalähteinä ovat kaupunginsairaala, OYS, perhe. OYS-OKS epidemiaan liittyviä on 6 tartuntaa. Tuntemattomasta lähteestä on yksi tartunta.  

Katso Oulun tartuntaluvut ja tilannetta kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista