Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 13.9.2021 – uusien tartuntojen, altistuneiden ja joukkoaltistumisten määrä laskee

Oulu on epidemian toiseksi pahimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Alueellinen koordinaatioryhmä arvioi tilannetta uudelleen tiistaina 14.9.2021.

Viime viikon (vko 36) uusien tartuntojen määrä puolittui edelliseen viikkoon verrattuna, altistuneiden ja joukkoaltistumisten määrä jäi kolmannekseen edellisen viikon luvuista.

Tartuntalähteinä viikolla 36 olivat perheen sisäiset tartunnat (42%) sekä yksityiset tapaamiset (15%). Muita tartuntalähteitä olivat ravintolat, ulkomaat ja työpaikat. Tuntemattomasta lähteestä olevien tartuntojen osuus kasvoi 23%:iin.

Sairaalahoidon tarve Oulussa ei ole kasvussa.

Joukkoaltistumisia tuli ilmi 4 kappaletta viikon 36 aikana. Joukkoaltistuksia tapahtui päiväkodeissa (Kaakonpojan päiväkoti, Kisakentän päiväkoti ja Kuivasrannan päiväkoti) sekä harrasteryhmässä.

Näytteenotto väheni yli 40% edelliseen viikkoon verrattuna, näytteitä otettiin kuitenkin edelleen 2486 kpl. Positiivisten osuus kaksinkertaistui nousten 2,3%:iin.

Rokotuskattavuus nousee Oulussa hyvin. Ykkösannoksissa eniten on kasvanut 16-19-vuotiaiden rokotuskattavuus, 72%:sta 74:ään prosenttiin. Tavoitteessa, eli 85%:ssa ovat ykkösrokotteen suhteen kaikki yli 40-vuotiaat. Kakkosrokotteen osalta tavoitteen ovat saavuttaneet kaikki yli 55-vuotiaat.

Viime viikon tiedot

 • Tartunnat viime viikolla 60, edellisellä 123 laskee
 • Karanteeniin viime viikolla 253 edellisellä 782, laskee
 • Joukkoaltistumiset viime viikolla 4, edellisellä viikolla 18, laskee
 • Altistumisvaroitukset viime viikolla 6
 • Altistumisvaroitukset tänään:
  • Limigantullin Fitness24Seven, to 9.9. klo 17.45-19.20
  • Tuiran Pizzeria Turtles, to 9.9. klo 19.30-20.15
  • Hurmos -tapahtuma pe 10.9. klo 19-23.30
  • Cafe Kuluma pe 10.9. klo 22-23
  • Mango Discobar pe 10.9. klo 23-24

Katso altistumisvaroitukset viimeisen 14 vuorokauden ajalta.

 • Ilmaantuvuus Oulu 12.9.2021 edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta: 92,9 laskussa
 • Sairaalahoidossa OKS 0 potilasta, OYS <5potilasta, tasaantunut
 • Testatut viime viikolla 2486, laskussa
 • Positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 2,3%, nousussa (sisältää vain Nordlabissa analysoidut näytteet)
 • Rokotetut 151 142, 72,4% oululaisista (1. rokote), 52,4% (2. rokote).

Uusi rokotusväli on Oulussa kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä. Tällä viikolla (37) Nuottasaarentiellä rokotetaan ykkös- ja kakkosrokotteita sekä ajanvarauksella että ilman ajanvarausta (ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke klo 10.30-17.30, to 8.30-17.30 ja pe klo 8.30-15.30). Rokotuksia toteutetaan myös korkeakouluissa Linnanmaalla ja seuraavalla viikolla myös ammattioppilaitosten kampuksilla.

Ideapark Ouluun avataan pop up -rokotuspiste, joka on avoinna lauantaina 18. syyskuuta klo 10-18. Ilman ajanvarausta toimiva Pop up -rokotuspiste sijaitsee Ideaparkissa Ritaharjun hyvinvointipisteellä (Ritaharjuntie 49, B-sisäänkäynti).

Rokotuksissa käytetään tällä viikolla Modernan rokotetta. Modernaa voi ottaa, vaikka ensimmäinen rokoteannos olisi ollut Pfizerin rokotetta.

Koronanäytteenoton kriteerit ovat muuttuneet. Kahdesti rokotettuja lieväoireisia ei enää testata, paitsi jos on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä tai koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä.

Rokottamattomien ja kertaalleen rokotettujen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon Pihlajalinnan testauspisteille, jotka sijaitsevat Rehapoliksessa ja drive-in näytteenottopisteellä Oritkarissa. Oulun kaupungin omat näytteenottopisteet sijaitsevat Alasintien näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisätiedot: www.ouka.fi/korona

Koronaepidemian ollessa edelleen aktiivinen tulee jokaisen huolehtia henkilökohtaisen terveysturvallisuuden säilyttämisestä. Oleellista terveysturvallisuudessa on turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (sisätiloissa 2 m), korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö), maskin käyttö kodin ulkopuolella kaikissa sisätiloissa ja ulkotiloissakin, jos turvaetäisyyttä ei voi pitää (maskisuositus tullut voimaan Oulussa uudelleen 30.7.2021), myös työpaikalla sekä tilojen käytön rajoitusten (henkilömäärä) noudattaminen. Etätyösuositus on voimassa Oulun alueella myöskin.

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista