Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 15.11.2021 – uusien tartuntojen ja sairaalahoidon määrä kasvussa

Oulun on epidemian leviämisvaiheessa ja täyttää useimmat leviämisalueen kriteerit. Uusien tartuntojen määrä kasvoi hieman viime viikolla edelliseen viikkoon verrattuna. Sairaalahoidon tarpeessa näkyy lievää kasvua erikoissairaanhoidon osalta. Rokotekattavuus nousee edelleen viikko viikolta. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu arvioimaan tilannetta tiistaina 16.11.2021.

Viikolla 45 rokotettiin 2513 henkilöä, mikä on liki 600 (30%) enemmän kuin edellisellä viikolla. Viime viikolla rokotetuista oli 708 ykkösrokotetta, 1353 kakkosrokotetta ja 452 kolmosrokotetta. Rokotustavoitteessa (85%) ovat ensimmäisen rokotteen osalta kaikki yli 40-vuotiaat ikäryhmät, ja kakkosrokotteen osalta kaikki yli 45-vuotiaat ikäryhmät.

Viime viikon (vko 45) uusien tartuntojen määrä kasvoi 5% edelliseen viikkoon verrattuna. Altistuneiden määrä pieneni hieman (-3%). Joukkoaltistumisia tuli ilmi yksi, joka tapahtui Päiväkoti Saksanpähkinässä.

Näytteenotto lisääntyi 12% edellisen viikon tasolta. Positiivisten näytteiden osuus kääntyi laskuun ollen edelleen kuitenkin korkea 11,3 prosenttia.

Rajakylän hoivan Sanninkodissa yksi koronatartunnan saaneista asukkaista menehtyi viime viikon lopulla. Tiedotimme ensimmäisen kerran Sanninkodin koronatartunnoista 29.10.

Viime viikon 45 tiedot

 • Tartunnat viime viikolla 327 edellisellä 312, kasvussa
 • Karanteeniin viime viikolla 480, edellisellä 493, laskussa
 • Joukkoaltistumiset viime viikolla 1 edellisellä viikolla 0

Oulun kaupunki ei enää tiedota yleisiä altistumisen mahdollisuuksia.

 • Ilmaantuvuus Oulu 14.11.2021 edelliset 14 vrk / 100 000 asukasta: 301, kasvussa
 • Sairaalahoidossa OKS 3 potilasta, OYS 11 potilasta, nousussa
 • Testatut viime viikolla 1889, nousussa
 • Positiivisten osuus oululaisten näytteistä viime viikolla 11,3%, laskussa (sisältää vain Nordlabissa analysoidut näytteet)
 • Rokotetut 157 706, 75,2% oululaisista (1. rokote), 69,4% (2. rokote).

Tällä viikolla (vko 46) rokotetaan

 • Limingan­tullin rokotuspisteellä (Nuottasaarentie 5), jonne voi varata ajan tai saapua aikaa varaamatta. Ilman ajanvarausta toimivat walk in -linjat ovat avoinna ma-ti klo 8.30-15.30, ke-to klo 10.30-17.30, pe klo 8.30-15.30 ja tällä viikolla poikkeuksellisesti myös lauantaina klo 9–16. Limingantullissa annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
 • Pop up -rokotuspisteellä Ideapark Oulussa. Ilman ajanvarausta toimiva pop up -rokotuspiste on avoinna keskiviikkona 17.11. klo 14-18 ja torstaina 18.11. klo 14-18. Ideapark Oulun Pop up -rokotuspisteellä annetaan Modernan ja Biontech-Pfizerin rokotteita.
 • Kolmansia rokotteita annetaan, kun toisesta rokotteesta on kulunut vähintään 6 kuukautta 70 vuotta täyttäneille, palvelukotien asukkaille, lääketieteellisille riskiryhmille 1 ja 2 sekä lyhyellä annosvälillä rokotetuille naisille ja 30 vuotta täyttäneille miehille. Kolmansia rokotteita annetaan lisäksi voimakkaasti immuunipuutteisille henkilöille, kun toisesta rokotuksesta on kulunut vähintään 2 kuukautta. Uusien ikäryhmien ajanvarauksen avaamisesta kolmansia rokotteita varten tiedotetaan erikseen.
 • influenssarokotusten antaminen on aloitettu. Katso lisätiedot sivulta Influenssarokotukset.

Rokotusväli on Oulussa kuusi viikkoa ensimmäisen ja toisen koronarokotuksen välillä.

Rokottamattomat ja yhden rokotteen saaneet testiin lievissäkin oireissa

Kahdesti rokotettuja lieväoireisia henkilöitä ei enää testata, paitsi jos on kyse sosiaali- ja terveydenhuollon työntekijästä, koronalle viimeisen kahden viikon aikana altistuneesta henkilöstä, immuunipuutteesta sairauden tai hoidon (elinsiirtopotilas tai aktiivinen syöpähoito) vuoksi kärsivästä henkilöstä tai henkilöstä, jolla on vakavalle koronavirustaudille altistavia tekijöitä.

Rokottamattomien ja kertaalleen rokotettujen on edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oululaiset voivat varata ajan maksuttomaan koronanäytteenottoon Pihlajalinnan testauspisteelle, joka sijaitsee Rehapoliksessa. Pihlajalinnan drive-in-näytteenottopiste Oritkarissa on suljettu.

Oulun kaupungin omat näytteenottopisteet sijaitsevat Alasintien näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Lisätiedot: www.ouka.fi/korona

Omasta terveysturvallisuudesta tulee huolehtia

Koska koronaepidemia on edelleen aktiivinen, jokaisen tulee huolehtia omasta terveysturvallisuudesta. Katso Oulussa voimassa olevat suositukset ja rajoitukset sivulta www.ouka.fi/korona

Karanteeniohjeet löytyvät sivulta ouka.fi/karanteeni

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista