Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Koronatilanne Oulussa 3.5.

Koronatilanne Oulussa 3.5.  

Oulu on koronaepidemiassa toiseksi vaikeimmalla tasolla eli kiihtymisvaiheessa. Viime viikon uusien tartuntojen määrä kasvoi hieman ja altistuneiden määrä pieneni selvästi edellisviikkoon verrattuna. Myös joukkoaltistumisten määrä pieneni. Uusista tartunnoista yli kaksi kolmasosaa liittyi OYS-OKS sairaalaepidemiaan.

Oulun yliopistollisesta keskussairaalasta alkunsa saaneessa kaupunginsairaalan koronaepidemiassa todettiin viikonlopun aikana 1 potilaan ja 2 työntekijän uutta tartuntaa osastolla B3. Lisäksi ilmeni yksi jatkotartunta. Muissa yksiköissä ei ole todettu uusia tartuntoja. Yhteensä kaupunginsairaalan epidemiassa on sairastunut 16 potilasta, 11 työntekijää sekä jatkotartuntoina on todettu 15 tapausta. Poikkeusjärjestelyt jatkuvat sairaalan toiminnassa. Toistuvia testauskierroksia toteutetaan tällä viikolla edelleen. Sairaalan henkilökuntatilanne on parantunut.

Koordinaatioryhmä arvioi epidemiatilannetta ja suositusten tarvetta tiistaina 4.5.2021.

Tänään 3.5. on tullut tuli ilmi kaksi uutta tartuntaa, molemmat OYS-OKS epidemiaan liittyviä. Lisäksi ilmeni yksi vapun viettoon liittyvä joukkoaltistuminen yksityistilaisuudessa. Karanteeniin on tänään asetettu yhteensä 26 henkilöä.

Viime viikon 52 tartunnan lähteenä olivat OYS-OKS -sairaalaepidemia, perhe, tuttavapiiri, työpaikka ja ulkomaat. Tuntemattomia tartuntoja oli 6 % (laskussa).

Oulussa on viimeksi vapautettu rajoitusten piiristä nuorisotilojen käyttö 20.4. alkaen ja Pohjois-Pohjanmaan museon käyttö 21.4. alkaen. Aluehallintovirasto on nostanut kokoontumisrajoituksen sallittua henkilömäärää kuudesta kymmeneen henkilöön. Valtioneuvosto on poistanut Oulun osalta ravintoloiden sulun perjantaista 9.4. alkaen. Muut rajoitukset ja suositukset ovat Oulussa toistaiseksi ennallaan. Alueellinen koordinaatioryhmä kokoontuu käsittelemään rajoitusten purkamista koskevaa suunnitelmaa huomenna 4.5.2021.

Tällä viikolla Oulussa on jaossa yli 8000 rokotetta, pääosin Ouluhallilla. Rokotusvuorossa ovat 57-vuotiaat (vuonna 1964 syntyneet) ja sitä vanhemmat henkilöt, riskiryhmiin 1 ja 2 kuuluvat 16-vuotiaat ja sitä vanhemmat henkilöt sekä erityisryhmien asumispalvelut. Rokotteina ovat Pfizerin ja AstraZenecan rokotteet Ouluhallilla. Modernan rokotetta käytetään asumispalveluissa.

THL:n linjauksen mukaisesti riskiryhmän 2 alaikäraja on jatkossa 16 vuotta (aiemmin 18 vuotta). AstraZenecan rokotetta voidaan antaa voimassa olevan THL:n ohjeistuksen mukaisesti vain yli 65-vuotiaille. Koronarokotuksiin on pakollinen ajanvaraus. Katso lisäohjeet Koronarokotukset sivulta: www.ouka.fi/koronarokotukset

Jokaisen edelleen syytä hakeutua koronatestiin lievissäkin flunssa-, vatsa- ja yleisoireissa. Oulun kaupungin näytteenottopisteet sijaitsevat Limingantullin näytteenottopisteellä ja koronavastaanotoilla. Kuntalaisten kannattaa suosia Limingantullin näytteenottopistettä vähäisempien ruuhkien ja hyvien parkkitilojen vuoksi. Limingantullissa on myös ajanvarauksellisia näytteenottoaikoja runsaasti enemmän saatavilla kuin koronavastaanotoilla.

Huolimatta osittain poistuneista rajoituksista ja rokotusten etenemisestä tulee jokaisen huolehtia henkilökohtaisen terveysturvallisuuden säilyttämisestä. Oleellista terveysturvallisuudessa on korostettu käsihygienia (pesut ja/tai käsihuuhteen käyttö), maskin käyttö kodin ulkopuolella sisätiloissa, myös työpaikalla, turvaetäisyyden säilyttäminen oman ruokakunnan ulkopuolisiin henkilöihin (2m), tilojen käytön rajoitusten (henkilömäärä) noudattaminen, sekä pidättäytyminen yksityisissä ja yleisissä tilaisuuksissa suositellussa alle 10 hengessä.

Katso tartuntatilannetta Oulussa kuvaavat kaaviot

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista