Oulun kaupungin uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kotona lapsensa hoitavat saavat varhaiskasvatuksen asiakasmaksusta hyvityksen

Poikkeusolot koronaviruksen takia jatkuvat. Päiväkodit ja perhepäivähoito toimivat normaalisti. Varhaiskasvatuksessa ja esiopetuksessa olevia lapsia suositellaan kuitenkin pidettävän mahdollisuuksien mukaan kotihoidossa 13.5. saakka.  Avoimen varhaiskasvatuksen kerhot ovat suljettuina 13.5. saakka.

Varhaiskasvatuksen asiakasmaksua ei peritä silloin, kun lapsi on 13.5. saakka yhtäjaksoisesti pois Oulun kunnallisista varhaiskasvatuspalveluista. Niiltä perheiltä, jotka pystyvät järjestämään lastensa hoidon kotona yhtäjaksoisesti ajanjakson 18.3.-13.4., ei peritä asiakasmaksua tuolta ajalta.  Näiden perheiden maksuttomuus jatkuu 13.5. saakka, jos hoitavat lapsensa edelleen kotona.

Toinen mahdollisuus maksuttomaan jaksoon on, kun lapsen poissaolo perhepäivähoidosta tai päiväkodista on alkanut 1.4. tai sen jälkeen ja jatkuu yhtäjaksoisesti vähintään neljä viikkoa.

Huoltajia pyydetään ilmoittamaan  poissaolosta päiväkotiin tai perhepäivähoitopaikkaan sähköpostitse päiväkodin johtajalle.

Oulun kaupunki pitää poikkeusolojen aikana yhteyttä varhaiskasvatuksen asiakasperheisiin päiväkodin tai perhepäivähoitopaikan kautta. Lapsen ryhmän työntekijä soittaa huoltajalle lähiviikkoina. Työntekijä esittäytyy ja kertoo lapsen päiväkodin/perhepäivähoitopaikan. Näin varmistetaan, että hän on oikealla asialla.  Näissä keskusteluissa voidaan puhua varhaiskasvatukseen ja muuhunkin elämäntilanteeseen liittyvistä asioista.

Jos perheen tulot ovat pienentyneet (väh. 10 %), lähetä tulotiedot muuttuneista tuloista sähköisen asioinnin kautta. Varhaiskasvatuksen asiakasmaksutiimii tarkistaa asiakasmaksun.

Mikäli lapsen kokopäivähoidon tarve loppuu vanhemman työttömyyden, lomautuksen, vuorotteluvapaan, äitiys- ja vanhempainrahakauden sekä hoitovapaan vuoksi, on perheen mahdollista luopua kokopäiväisestä hoitopaikasta vähintään kuukauden ajaksi.

Lue lisää palvelutakuusta.

Jakolinkki

Katso ajankohtaista tietoa koronaviruksesta Oulussa ja toimintaohjeet osoitteessa www.ouka.fi/korona

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista