Uutiset ja tiedotteet

< Takaisin

Kulttuurielämyksiä pienituloisille tarjoava Kaikukortti osoittautui suosituksi - kortteja jaettu jo yli 1500

Oulussa viime kesänä käyttöön otettu kulttuurielämyksiä pienituloisille tarjoava Kaikukortti on osoittautunut suosituksi. Vuoden loppuun mennessä maksuttomia kortteja jaettiin 1502 kappaletta, joilla hankittiin 1529 pääsylippua tai pääsyä kurssille. Kortin käyttäjistä aikuisia oli 964 ja lapsia 565.

Kortin voi saada tiukassa taloudellisessa tilanteessa oleva oululainen, joka on asiakkaana Kaikukorttia jakavassa hyvinvointipalveluiden tai muun toiminnan yksikössä. Eniten kortteja jaettiin mielenterveys- ja avopäihdepalveluista (265 kpl), työllistymistä edistävästä yhteispalvelusta (182 kpl) ja Byströmin nuorten palveluista (155 kpl). Näiden lisäksi kortteja myönnetään hyvinvointikeskusten sosiaali- ja perhepalveluissa, lastensuojelussa, ikäihmisten palveluohjauksessa sekä vammaisten ja muiden erityisryhmien asumispalveluissa. Järjestöistä mukana ovat Vuolle Setlementti ja Nuorten Ystävien Klubitalo Pönkkä.

Kaikukortin avulla halutaan parantaa kulttuurin ja taiteen saavutettavuutta ja ehkäistä eriarvoistumista. Mukana ovat kaikki taiteen lajit eli teatteri, kuvataide, tanssi, musiikki, elokuva, sirkus ja museot. Suosituimmat kulttuurikohteet kuluneen puolen vuoden aikana ovat olleet Tiedekeskus Tietomaa, Oulun taidemuseo ja Kulttuuritalo Valve. Uutena Kaikukortti-kohteena on aloittanut Oulun kaupunginteatteri, jonne voi hankkia lipun teatterin oman tuotannon esityksiin ensi-iltoja lukuun ottamatta.  Oulun tarjonnan lisäksi Kaikukortti käy myös kaikissa niissä paikoissa, joissa se on käytössä eli Espoossa, Kainuussa, Lappeenrannassa, Savonlinnassa ja Karkkilassa.

Kortin käyttöönoton avulla Oulussa on haluttu lisätä tietoisuutta kulttuurin ja taiteen hyvinvointia edistävistä vaikutuksista.

-Kulttuuripalveluiden käyttökynnyksen madaltaminen on ollut yksi Kaikukortin tavoitteista, sanoo kulttuurituottaja Jaana Potkonen Kulttuuritalo Valveelta. Hän uskoo, että jo pelkästään se, että hallussa olevalla kortilla on mahdollista päästä esimerkiksi taide-esityksiin, voi lisätä tunnetta, että on tasavertainen osa yhteiskuntaa. Kyllä kulttuuri kuuluu kaikille, ja siksi tavoitteena on kortin käytön vakinaistaminen, Potkonen summaa.


Lisätietoa Kaikukortista 

Jakolinkki

Ilmoitukset ja kuulutukset

Oulun kaupungin ilmoitukset ja kuulutukset liitteineen voi lukea osoitteessa ouka.fi/kuulutukset

Suosittelemme

Päätöksenteon uusimmat kokousasiakirjat

Suorat lähetykset valtuuston kokouksista